štvrtok 1. marca 2012

Proste a dostanete

Máme doma pieskomily. Ich príbeh (ako sa k nám dostali a ako sa im u nás žije / žilo) si môžete prečítať na "ich blogu". No okrem radosti, ktorú prináša človeku prítomnosť každého živého tvora, nám dokážu aj tieto malé tiché zvieratká krásne svedčiť o tom, ako by sme mali "žiť v dôvere". 


Naše pieskomily vedia, že všetko dobré (predovšetkým potravu a rôzne pochúťky) im prináša "ruka". A tak, kedykoľvek počujú nablízku pohyb, vybehnú na obvyklé miesto a čakajú. Ticho, s dôverou, s pevným presvedčením, že niečo dobré dostanú.

A majú pravdu, ich skalopevná istota vždy obmäkčí moje srdce, a aj keď som pôvodne nemala v úmysle niečo im dávať, pohľadám v kuchyni, alebo na balkóne a aspoň kúsok zelinky, suchého chleba, alebo kartónovej ruličky na obhrýzanie sa pre ne vždy nájde. 


Vždy si potom poskočia a odbehnú do súkromia vychutnať si, čo dostali. Tá ich veselosť a (možno domnelá) vďačnosť a istota mi často pripomína, že podobne by sme mali prosiť aj my. Ticho, pokorne, no vytrvalo a s dôverou. S istotou, že Pán sa o nás postará a dá nám, čo je pre nás dobré. Som si takmer istá, že tak ako ja neodolám tichému očakávaniu malých pieskomilov, tak ani náš Otec neodolá ak s dôverou očakávame všetko dobré od Neho.


Niekedy sa stane, že im vonia niečo, čo by bolo pre ne nezdravé. A hoci nástojčivo pýtajú (niekedy sa mi zdá, že by aj klietku prehrýzli, aby sa k tomu dostali), nemôžem im dať to, čo by chceli. Ale ich nástojčivosť nemôže byť nepovšimnutá - vždy rozmýšľam, čo iné by som im mohla dať, čo im padne dobre, alebo ich poteší. Vždy sa niečo nájde. :)
Aj tu sa dá nájsť paralela s darmi nášho Otca k nám. 

A takto si budujú svoje podzemné kráľovstvo
 
A v bezpečí / v súkromí konzumujú dobroty. :)

Využila som chvíľu, keď sa prehrabali až ku sklu,
aby som mohla kúsok ich majstrovstva ukázať aj vám.

Domáca hygiena...


Hory a doly...




Dovidenia a veľa radosti aj vám!
Leti.


Príspevok uverejnený aj na mojakomunita.sk
Staršie obrázky našich pieskomilov nájdete vo fotogalérii

3 komentáre:

  1. Leti krásný příspěvek ,ty máš ale dobré srdce...jsi moc hodná zase příjdu, Daja

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Leti, keby som nebola až taká hlodavcobojná, aj by som si ich viac poobkukávala, takto som sa snažila zamerať sa výsostne na text, bŕŕŕ, ale i tak ma trochu striasa:))

    Ale, aby som bola trochu aj k veci, pekne si to vystihla, niekedy naozaj nevidíme, čo je pre nás dobré, ale hrnieme sa za tým silou mocou a tiež si krásne vystihla tú dôveru, ktorú by sme mali mať k Nemu:)
    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem vám, dievčatá, za krásne komentáre.
    Gabi - v prípade núdze sa dá skopírovať text a čítať povedzme vo worde, alebo v notepade. ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...