streda 7. marca 2012

Druhá pôstna nedeľa

4. 3. 20012

Tento týždeň sa mi akosi nedarí písať. Preto sa aj k správe o minulej nedeli dostávam až teraz. Ale musím povedať, že stála za to - bola nádherná. :)


Rozhodli sme sa, že v tejto pôstnej dobe každý týždeň navštívime niektorú kalváriu a v prírode sa pomodlíme krížovú cestu. Tentoraz padol výber na kalváriu v Doľanoch. Zistili sme, že je tu krásna historická krížová cesta s kaplnkou sv. Sebastiána z r. 1708. Kúsok vedľa je historický kostolík z 13. storočia zasvätený sv. Leonardovi - patrónovi obce. Kostolík nás nadchol, zvonku má vchody v troch rôznych podlažiach (je postavený vo svahu). Zaujala aj Lurdská jaskynka a lavičky na miniplácku pred kostolíkom.

Všetko tu bolo krásne upravené a ja som len ľutovala, že sme zabudli vziať fotoaparát, keďže aj počasie bolo veľmi fotogenické. Nakoniec sa však musíme uspokojiť s pár obrázkami z mobilu.


Vybrali sme si modlitbu krížovej cesty podľa Benedikta XVI. Našla som ju viac-menej náhodou na stránkach MojaKomunita.sk. Text bol možno pre Ona trošku ťažký, ale veľmi inšpiratívny a hodne aktuálny pre súčasnú spoločnosť.

Po modlitbe, prechádzke do kopca i z kopca a dostatočnom vyobdivovaní tunajšej architektúry i prírody sme pokračovali v ceste - k svokrovcom na obed. Spoločne sme sa poobede prechádzali popri Suchovskej priehrade, obdivovali zbytky ľadu, ktorý pokrýval takmer celú hladinu a počúvali zvonenie ľadu, keď sa jeho hodené kúsky rozbíjali o zamrznutú hladinu a tancovali po nej. Bola to nádherná abstraktná hudba.


Večer nás ešte čakala sv. omša u Františkánov. Dnes nám spieval istý stredoškolský zbor z Atlanty v USA. Bol to úžasný zážitok, spievali úplne čisto a presne, bola to harmónia melódií. Po omši sme ostali ešte na koncert, kde sme si mohli užiť ich spev (takmer?) do sýtosti.


Želám nám i vám veľa podobne naplnených krásnych nedieľ, radostný týždeň a požehnanú Veľkú noc.
Leti.

2 komentáre:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...