streda 21. marca 2012

Yarn along - pletieme spolu 4

Nezabudnite hlasovať o najkrajšie kŕmidlo ;-)
Vote for the most beautiful bird-feeder - - ->

********
A zase je tu streda, kedy sa stretávame u Giny s pletením a čítaním.
Vo štvrtok som konečne vypla dokončenú "vtáčikovú" záclonku.


Od soboty už visí v chalúpke na okne.



A prečítala som si knihu Gregorova vesmírna naháňačka za pokladom. Ako som minule písala o knihách môjho syna, dostala som chuť na niečo dobrodružné. :) Kniha je písaná zaujímavým štýlom a dej, aj keď trochu jednoduchý je pre mladých napínavý. Čo nás na knihách manželov Hawkingovcov najviac zaujalo sú vedecké vsuvky medzi dejom. Občas je dej prerušený niekoľkými stranami textu o rôznych vedeckých objavoch a teóriách, ktoré sú písané jednoduchým štýlom prístupným pre deti. Čitatelia sa tak pomedzi napínavý príbeh môžu dozvedieť veľa zaujímavého o astronómii. Akurát, nášho čitateľa (a aj mňa) dej knihy zaujal natoľko, že sme nemali čas odkladať jeho pokračovanie kvôli vedeckým poznatkom. A či bude chuť prečítať si odborné časti po dočítaní knihy - to už je na každom čitateľovi. Ale aj bez toho sa po prečítaní knihy človek dozvie všeličo zaujímavé o vesmíre, vesmírnych telesách a podobne. Konkrétne vo "Vesmírnej naháňačke za pokladom" sme sa dozvedeli o podmienkach na rôznych planétach v závislosti od ich veľkosti a vzdialenosti od slnka (najbližšej hviezdy), spoznali sme zloženie atmosféry a "vyskúšali sme si" spolu s hlavnými hrdinami pobyt na nich. Dokonca sme "boli" na jednej z planét dvojhviezdneho súhvezdia Alfa-Centauri.



Teraz sa mi už suší ďalšia záclonka. Doháčkovala som ju síce už pred pár mesiacmi, ale na škrobenie a vypínanie došlo až dnes. A tretia - najstaršia musí počkať ešte do zajtra, pretože mám len jeden kartón a obmedzené množstvo špendlíkov.
A ešte jedno tajomstvo sa dnes sušilo - ale keďže je tajné, tak vám ho zatiaľ neukážem. Alebo dobre, ale iba kúštiček. ;-)




Viac podobných príspevkov
nájdete po kliknutí na obrázok.

2 komentáre:

  1. Ooooh, Leti, to je krasná lidová práce. Jsi velice zručná! S tím škrobením jsi mi připoměla můj "rest". ;)
    Těším se na příští ukázku.

    Měj se moc krásně.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to je nádhera, ty jsi úžasná.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...