streda 7. marca 2012

Ľahko korenené kura

Tento recept som našla na blogu Like Mother Like Daughter  (v preklade Aká matka, taká Katka), a zaujal ma natoľko, že hoci som pôvodne nemala v úmysle písať sem recepty na jedlá, tento si sem uložím.
Našla som ho včera a náhodou som práve mala v chladničke niekoľko kuracích pŕs. - Výborne! Pripravím si ho k obedu a vyskúšam, či je to "jedlé".
A tak som sa dnes pustila do toho:

Už sa pečú
(hotové porcie na tanieri som už nestihla odfotiť - tak rýchlo sa zjedli)


Postup:
Kuracie prsia pozdĺžne nakrojíme, aby mali rovnakú hrúbku.
Plátky vyklepeme (nie je to nutné, ale mäso je potom jemnejšie).
Nasolíme a poukladáme na plech potretý tenkou vrstvou oleja.
Vrchnú vrstvu potrieme horčicou. V návode je Dijonska horčica, ale ja som mala len plnotučnú - a dobré to bolo. :)  (Odoberieme si trochu horčice do misky, aby sme nemuseli chodiť lyžičkou zababranou od mäsa do kelímka s horčicou.) Je možné (ale nie nutné) zmiešať horčicu s trochou oleja
V kastróliku popražíme spolu čerstvú strúhanku s petržlenovou vňaťou (môže byť sušená) a cesnakom (sušeným alebo čerstvým). Môžeme si pripraviť viac tejto zmesi do zásoby a uložiť v mrazničke, aby sme to nemuseli robiť zakaždým čerstvé. (Ja som nepražila, len som jednoducho zmiešala strúhanku so sušeným petržlenom a cesnakom).
Touto zmesou posypeme nahorčicované plátky a dáme piecť do rúry.
Ja som ich tam chúďatká nechala takmer 40 minúť, čo bolo asi priveľa. Teraz pozerám v návode, že stačilo 12 minút pri teplote 375° (ktovie koľko je to °C).

Napriek tomu nám obed chutil. Asi preto, že som nezabudla najdôležitejšiu ingredienciu - kopu lásky. :)

Vraž do toho kopu lásky


S týmto príspevkom sa zúčastním súťaže Vraž do toho kopu lásky u Lenky včelky.

4 komentáre:

  1. "Like Mother Like Daughter" byl asi první blog, co jsem začala sledovat. Vůbec už dnes nevím, jak jsem na to přišla. Nicméně, ten recept jsem včera pročítala, a taky mně moc zaujal. Tak to o víkendu zkusím. Ona tam má k tomu ještě tu dýní a malé chlebíky. Dýni mám ještě v lednici od tchyně a chlebíky bych taky mohla zase jednou upéct... dám vědět, jak to dopadlo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak už sa teším na tvoje skúsenosti. Oranžovú tekvicu som ešte nevarila, vôbec neviem aké to má vlastnosti a chuť. Mňa z uvedených príloh asi najviac zaujal ten krém (či ako to nazvať) zo špenátu. Skúsim si niečo podobné pripraviť niekedy na večeru.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Leti, tyto rychlovky mám moc ráda. Masíko vyzkouším tento týden. Jsem nemocná a rychlý oběd se mi zrovna hodí.
    Díky za recept do soutěže a měj se hezky :-)
    Lenka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...