streda 14. marca 2012

Vtáčie kŕmidlá - čo všetko ste vytvorlili

Konečne je to tu!

Nastal deň, keď sa môžete pokochať, a inšpirovať rôznorakými obrázkami vtáčích kŕmidiel, ktoré sa mi za celú zimu nazbierali.

V pravom menu na vás čaká anketa, v ktorej MUSÍTE môžete hlasovať o naj-kŕmidlo. Víťaz hlasovania dostane nejakú drobnú odmenu, ale už teraz si dovolím vyhlásiť, že víťazom je každý, kto sa podelil o svoj výtvor. Všetky vaše kŕmidlá sa mi veľmi páčia, aj keď ste mi ich niektorí posielali s "malou dušičkou" a skromným komentárom. :)

In the right menu awaits poll where you can vote for the most feeder. Winner of the vote gets some small reward, but I dare say that the winner is anyone to share their creations. All your feeders I really like, even if you send me some of their "little soul" and modest commentary. :)

Ale už nebudem zdržiavať, pozerajte sa, tešte sa, inšpirujte sa. A nezabudnite hlasovať! A tiež komentovať. Nech tvorcovia kŕmidiel vidia, že sa vám ich výtvory páčia.

VÝSTAVKA:

1. U Gabi osadili kŕmidlo už minulý rok. Ale stále je krásne a počas zimných sviatkov aj vianočne vyzdobené. (Staršie obrázky vrátane štýlovo ozdobenej dózy na vtáčie maškrty si môžete pozrieť v jej vlaňajšom článku.)





2. Hlubunda z Chalúpky na vŕšku má na záhrade kŕmidlo s vyrezanými oblúčikmi.
Určite sa v ňom vtáčiky cítia ako na panskej hostine.



3. Nadja z Patch O' Dirt Farm so svojimi deťmi pripravili Vianoce aj pre vtáky. Navliekli slávnostné girlandy z rôznych materiálov, ktoré rozvešali v záhrade.




4. MarianaLa Maison Verte sa s nami podelila o svoju citujem: letitou "provizorku", která tam měla být chvilku, než bude fasáda. Fasáda zatím není, tak jsem aspoň krmítko natřela nabílo - a ptáčkům se to líbí :)



5. MiyaJellyfish Jelly – Creative Kids vymyslela netradičné kŕmidlo z plastovej fľaše ozdobenej prírodným motúzikom.
Celý postup jeho výroby môžete vidieť v tomto článku.



6. Otilia, ktorú poznám z www.mojakomunita.sk mi poslala obrázok kŕmidla vyrobeného jej otcom, ktoré majú za panelákovým oknom. Ako vidno, sýkorky si v ňom spokojne pochutnávajú.
V parku pri dome majú tiež mnoho rozvešaných kŕmidiel od neznámeho nadšenca. Tieto obrázky (azda aj s dlhším článkom/rozhovorom?) sa tu možno objavia niekedy v budúcnosti.






7. Daja z blogu Duha nám ukázala svoj machom obrastený (no dobre, oblepený) súdok. Musím uznať, že výsledkom je veľmi efektné a určite aj pre vtáčiky lákavé kŕmidlo.




8. Zdislavy (blog Domácí poklady) majú na terase kŕmidlo vyrobené pred rokmi - aby deti mohli zblízka pozorovať vtáčiky.



9. Charlotte von Emotion, ktorá sa zapojila cez časopis Žlutý Trimeles poslala trochu netradičný obrázok. Zdá sa, že "niekto" si pomýlil jedáleň pre vtáčiky so svojou spálňou. ;-) Nuž, je známe, že príslušníci mačacieho rodu na svoje pohodlie nedajú dopustiť.




Na záver vám ešte ukážem niekoľko obrázkov mimo súťaž.

Plastovú fľašu z nášho balkóna už asi poznáte, ale pre úplnosť a inšpiráciu, aké jednoduché to môže byť, ju sem dávam znova.



Zásobník z plastovej fľaše, drôtená kostra, strecha zo suchej trávy.



Škrupina z kokosového orecha a lojová guľka zavesená na konáriku. Kokosový orech má veľmi tvrdú škrupinu - na jej prepílenie sa hodí ostrá pílka na železo.



Toto kŕmidlo visí v jednej predzáhradke na našej ulici. Môžete si všimnúť drôtené opatrenia na ochranu vtáčikov pred hladnými mačkami.


A toto som našla na ktoromsi balkóne. Nevedela som odolať, aby som vám ho neukázala. Tie farby ma jednoducho uchvátili.



Ak sa vám niektoré kŕmidlo zapáčilo (verím, že všetky!), nezabudnite ho pochváliť v komentároch a zahlasovať v ankete. Myslím, že nadšenie čitateľov bude tou najlepšou odmenou pre každého tvorcu.

If you liked some of the feeder (I believe it all!), be sure to praise in the comments and calling of the poll in the right menu. I think the enthusiasm of readers will be the best reward for every author.

Želám vám radostný deň
a nezabúdajte "kŕmiť hladných". :)
Letitia.

9 komentárov:

  1. Leti, nejvíc se mi líbí krmítko od Gabky,dávám jí svůj hlas!!!Ale jinak jsou všichni fajn ,co krmí hladové!!!!Daja,Díky za hezkou soutěž !!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Leti, to byl dobrej nápad s tou soutěží. Já jsem Ti nenapsala název blogu, ale to už nevadí. Dala jsem hlas druhému krmítku z Chalúpky na vršku, je dokonalej, jako domeček pro panenky. Ale všechny jsou krásný a díky Tobě jsme si je mohli prohlédnout. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Názov blogu a adresu ešte môžeš poslať. Pripíšem ju tam aspoň dodatočne.
      Aj som hľadala blog v tvojom profile, ale nenašla som.

      Odstrániť
    2. A teraz pozerám, že som zle hľadala... (Možno mali práve nejakú chybu na blogspote?)

      Odstrániť
  3. Všechny jsou krásné! Obdivuji všechny a hlas dávám Nadji...ta výroba s dětmi a nápad se mi velmi líbí...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuji nejdříve za první hlas :-)) ... a já jsem se rozhodla hlasovat pro Marianu, protože mně se moc líbí její "provizorní" ale zcela evidentně velice oblíbené krmítko v akci .... obzvlášť ten dolet poslední sýkorky je kouzelný. Pěkný slunení den, Mirka - Hlubunda

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak, tak, všetky sú pekné, nápadité, mne sa páči Nadjin nápad so zapojením detí:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádhera. Hlasovat? Asi to první krmítko.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nádherná přehlídka, nápaditá krmítka!
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...