štvrtok 18. marca 2021

Vtáčiky na balkóne

Radostný deň vám všetkým želám! 

Dnes vás trošku zahltím obrázkami vtákov na kŕmidle. Teším sa im prevelice, pretože prinášajú veľmi príjemnú vtáčiu radosť každý deň, každé ráno. Môžem mať akokoľvek nevrlú náladu, keď počujem ich štebot a cvrkot, ako mi poletujú za oknom, hašteria sa, tešia, ponáhľajú... Tie malé krídelká a drobné zobáčiky! - Hneď je deň krajší. Ďakujem za ten kúsok života (a prichádzajúcej jari) na našom balkóne. 

A teraz ponúkam aspoň kúsok tej krásy aj vám. Podarilo sa mi zachytiť "obyčajných" vrabcov a sýkorky, ale aj pár pestrých stehlíkov, čomu som veľmi rada. 

Fotografie nie sú veľmi ostré - veď čo by som chcela cez dvojité sklo s odrazom záclony. Ale som rada, že sú aspoň nejaké, mám z nich veľkú radosť.

Sýkorka veľká (Parus major)
 


Vrabec domový (Passer domesticus)






Stehlík pestrý (Stehlík obyčajný - Carduelis carduelis)


Stehlík a sýkorka (Carduelis carduelis & Parus major)







Hyacinty - už. už rozkvitnú.

Dva stehlíky a sýkorka (Carduelis carduelis & Parus major)






Na záver vám ešte detailnejšie ukážem kŕmidlo, čo som dostala od Ježiška. Vlastnoručne mi ho vytlačil na 3D tlačiarmi. Teda tú čiernu časť, ktorá parádne pasuje k obyčajnej plastovej fľaši. Tá slúži ako zásobník zrniek. 





Toto je už staršie kŕmidlo z kokosového orecha.


Tak si tu my radostne žijeme. Počúvame štebot vtáčikov, občas pozorujeme ich veselé hodovanie, či drobné šarvátky na kŕmidle. Vtáky sa mi zdajú také slobodné a veselé. A pri pohľade na ne to isté želám aj vám - aby vaše srdce bolo vždy slobodné a veselé. Tak "naozaj". 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...