utorok 8. novembra 2016

Dušičkové výlety - Krypta u Františkánov


Dnes je posledný deň modlitieb za duše zomrelých. Teda modliť sa samozrejme môžeme (a budeme) aj naďalej, ale dnes sa končí oktáva sviatku Všetkých svätých, čo znamená posledný deň s možnosťou získať plnomocné odpustky pre duše v očistci pri návšteve cintorína spojenej s modlitbou. Ja som sa rozhodla navštíviť tentoraz kryptu pod františkánskym kostolom Navštívenia Panny Márie.

Aj dnes sem prišlo veľa ľudí... Možno o to viac, že je posledný týždeň, keď sú otvorené Sväté brány milosrdenstva. Jedna z brán je aj na františkánskom kostole. Františkáni chcú rok milosrdenstva využiť naplno. A tak nás upozorňujú, že hoci sa Brány milosrdenstva už túto nedeľu zatvoria, "okná" ostávajú otvorené. A čo je tými oknami? Sedem sviatostí, ktoré nám Ježiš zanechal, aby Jeho milosti (a milosrdenstvo) mohli prúdiť na zem. Využívajme ich čím častejšie a čím plnšie. Každý deň tohto týždňa je svätá omša vo františkánskom kostole venovaná jednému z týchto "okien" - jednej sviatosti. (viac tu (plagát na FB) a tu (františkánske oznamy))

V pondelok to bola prvá sviatosť - sviatosť krstu - pričom sme si mohli obnoviť svoje krstné sľuby. Dnes sme sa venovali sviatosti pomazania chorých. Mnohí nemocní pristúpili počas omše k tejto sviatosti, ďalší sa za nich modlili.

Tmavá chodba krypty


Aj dnes sem prišlo mnoho ľudí... 







Sv. Reparát je umiestnený v kostole, nie v krypte 

Obnova krstných sľubov

A to je už posledný z našich "dušičkových výletov". Oktáva Všetkých svätých sa končí, ale naše modlitby za zosnulých nie. Teraz chceme intenzívne prežívať posledné dni jubilejného roka milosrdenstva. Prechádzať cez Brány milosrdenstva, rozjímať nad Božou dobrotou a čerpať zo svätých sviatostí. Aby sme nabrali smer. Aby sme aj po skončení tohto liturgického roka ďalej poznávali a čím vernejšie napodobňovali milosrdného Boha a jeho lásku k nám.

Toto želám aj vám. Radostné pokojné dni naplnené milosrdenstvom a láskou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...