piatok 3. novembra 2023

Zrušený židovský cintorín - Červený kameň



Želám vám radostný čas. 

V článku o našom výlete okolo hradu Červený Kameň som vám sľúbila, že viac obrázkov z blízkeho židovského cintorína vám ukážem v dušičkovom novembrovom čase. Nuž, minulý rok som v týždni okolo Všetkých svätých nestíhala písať blogy a potom už sa všetci tešili na Advent a Vianoce, tak som napísanie tohto príspevku odložila až na nasledujúci november - teda teraz.

Nechcem vás už zdržiavať zbytočnými rečami, tak nech sa páči, môžete sa kochať starými (aj keď dosť zničenými) náhrobnými kameňmi. Pridám už len súradnice GPS, kde toto pietne miesto môžete nájsť: GPS: N48°23'39.0", E 17°19'50.5" (48.3941611,17.3307036)

















 Fotografie sú z posledného májového dňa, teda zeleň je v najväčšom rozpuku. Teraz je tam iste jesenná, alebo už takmer zimná atmosféra. Ak to nemáte ďaleko, môžete sa vybrať s modlitbou za duše napríklad aj na toto miesto. A ak sa vám chce, budem rada, keď sa so mnou podelíte o vaše dojmy. 

Ale teraz vám už želám pokojný jesenný čas a veľa lásky k sebe, k druhým i k svetu okolo vás.


1 komentár:

  1. To vypadá jako místo se zajímavou atmosférou a teď na podzim by to mohlo být ještě hezčí. Už jsem taky párkrát narazila na podobná místa... zrušené nebo zapomenuté hřbitovy. Nedaleko bydliště mých rodičů je tzv. "hřbitov bláznů", kde byli pohřbeni pacienti z Bohnické léčebny, ale i zajatci z (myslím) I. sv. války.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...