streda 4. októbra 2023

Ružencový október 2023

 

Radostný október vám želám! 

Október je už tradične pre nás časom, keď sa viac sústredíme na modlitbu ruženca. Viac sa snažím modliť, ale aj ostatné aktivity vnímam vo väčšej miere cez objektív tejto mariánskej modlitby. A takisto sa téma ruženca odráža v mojich príspevkoch (napr. v starších článkoch z kategórie Ruženec, a #ruzencober, alebo na sociálnych sieťach - IG, FB)

Podobne ako minulý rok, chcela by som aj vás pozvať, aby sme spoločne upriamili pozornosť k tejto mariánskej modlitbe. Nezabúdať na každodennú modlitbu. Často sa pozerať na našu Matku, ktorú nám dal Ježiš. Spoliehať sa na jej pomoc a ochranu, nasledovať jej príklad a verne poslúchať jej rady - najmä tú, čo nám dala na svadbe v Káne Galilejskej: "Urobte všetko, čo vám (Ježiš) povie."

A podobne ako vlani, chcela by som aj vás povzbudiť, aby ste sa pridali ku mne. Samozrejme prvoradá je modlitba. Ale aby sme sa v nej vzájomne povzbudili, budem rada každému príspevku na niektorú ružencovú tému. Dajte mi vedieť, či sa zapojíte. 

Môžeme sa navzájom sledovať na sociálnych sieťach cez hashtag #ruzencober23 a označenie môjho profilu @letitia_tiba, alebo mi napíšte link vášho príspevku sem do komentára. Každý príspevok, ktorým sa zapojíte (ak nebudete proti), rada zazdieľam v súhrnnom článku a v "storíčkach" na Instagrame. A takisto vám budem vďačná za každé zdieľanie tejto aktivity - nech nás je podľa možnosti čím viac!

A pre inšpiráciu k rôznym pohľadom (a záberom) na túto tému vám aj tento rok ponúkam 31 tém - 31 jednoslovných inšpirácií, pre rôzne stvárnenie (nielen) tejto októbrovej témy. 

  1. Môj ruženec
  2. Deti
  3. Mama
  4. Milosrdenstvo
  5. Cesta
  6. Pokánie
  7. Čítam
  8. Spoločenstvo
  9. Radosť
  10. Svetlo
  11. Bolesť
  12. Sláva
  13. Odpustenie
  14. Tvorivo
  15. Rodina
  16. Život
  17. Počúvam
  18. Vidím
  19. Farby
  20. Prekvapenie
  21. Dôvera
  22. Boží dom
  23. Aktivita
  24. Slovo
  25. Pomoc
  26. Pokoj
  27. Láska
  28. Vek
  29. Vďačnosť
  30. Vytrvalosť
  31. Svätosť
Ale samozrejme tieto témy slúžia len na inšpiráciu, môžete sa pripojiť s ľubovoľným príspevkom, ktorý sa bude akýmkoľvek spôsobom (aj okrajovo) týkať modlitby ruženca. 

Želám vám teda pokojný, požehnaný a radostný október. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...