streda 8. februára 2012

Yarn along - pletieme spolu

Neviem, ako by bolo treba správne preložiť tento anglický názov. Súvisí s priadzou (pletenie, háčkovanie) a s príbehom.
Ginny sa rozhodla podeliť s ostatnými o to, na čom pracuje a čo práve číta. Každý týždeň vždy v stredu organizuje párty, kde sa blogerky delia o svoju prácu a svoje myšlienky. Aj mne sa zapáčila táto myšlienka, tak sa skúsim pridať. Aspoň tento jeden krát, uvidíme, ako to pôjde ďalej.


Veru, neviem, kedy sa dostanem k práci na niečom inom, než sú záclonky na chalúpku. Dve už sú hotové, ďalšie dve čakajú... Dala som si za cieľ, že do roka by som mala obháčkovať okná na prízemí. Alebo aspoň v prednej izbe. Pri mojom tempe záclonka za dva mesiace mi to akurát vyjde, ak odpočítame sviatky a prázdniny, keď sa práca spomalí až zastaví. 

Prvé dve záclonky mali abstraktný vzor - pravidelne rozložené zjednodušené kvietky (môžete ich vidieť už na okne V článku o prvých záclonkách a o trojkráľových zvykoch). Teraz som sa pustila do výroby vtáčikov. Uvedomila som si, že nemusia byť nutne všetky záclony rovnaké, a to zistenie na mňa zapôsobilo oslobodzujúco. Už sa teším, až mi budú vtáčiky čvirikať na okne. Potom sa chystám urobiť pre zmenu ovečky. ;-)

A čo čítam? V Nitre (na OJZ) som sa zastavila pri stánku s knihami. A zaujala ma jedna útla knižočka s podtitulom "Rozsievač radosti". Bola o svätom Filipovi Neri. Nuž, keďže už od svojej mladosti cítim úlohu rozsievať radosť všade kde budem ako svoje osobné povolanie, nemohla som ju tam nechať bez povšimnutia. A tak teraz čítam o svätom Filipovi. Priznám sa, že Filipa Neri som vlastne vôbec nepoznala, len podľa mena a tak sa mám teraz od neho veľa čo naučiť. 

Majte sa krásne a nech sa vám darí to, na čom práve pracujete. Radostný deň!


3 komentáre:

  1. Leti, ako decko som raz zazrela film o Filipovi Nerim, dokonca v maďarčine, ale i tak na mňa ten človek úžasne zapôsobil. Pred rokom som na film natrafila, kúpila, pozrela a znova sa tak nabudila:)) Navyše minulý rok dávali aj na STV o ňom film, síce iné spracovanie, ale rovnako silno to na mňa zapôsobilo. Je mi veľmi blízky.
    K tomu, na čom pracujem, nuž, nie je toho veľa, padla na mňa akási tvorivá kríza, tak sa aspoň zabávame vymýšľaním a tvorbou karnevalových kostýmov pre našich krpcov:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Leti,
    on říkával: svatý smutný - smutný svatý :).
    Tak zůstávej "in laetitia"!
    M

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gabi - karnevalové kostýmy sú dôležité! :) Tak nech sa vám podaria krásne. Hlavne aby boli deti spokojné.
    Radostné dni!. :)

    Marianka - ďakujem. Aj tebe veľa radosti.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...