utorok 7. februára 2012

Depka z politiky a nová nádej

Sľúbila som vám ešte nejaké postrehy a zážitky zo stretnutia On je živý. Nebojte sa, určite ich pridám, ale teraz ešte na chvíľku odbočím. Aj keď možno nie až tak veľmi - však témou stretnutia bola práve nádej, ktorú sme dostali.

Asi nikomu na Slovensku nemohlo uniknúť - čakajú nás nové parlamentné voľby. Myšlienka na ne mi dlhý čas dokázala spoľahlivo navodiť depku zo všetkého toho, čo sa okolo nás deje. Nechcela som na to ani myslieť, nevedela som koho voliť, videla som len beznádej a žiadnu cestu k niečomu lepšiemu...



Až kým som nenatrafila na stránku http://40dni.tvojavec.sk/ . Odrazu sa mi otvorila nová nádej. Nemôžem (neviem) už veriť nikomu z ľudí (rozumej politikov), ale predsa ešte vždy verím Bohu. Spomenula som si na modlitebný zápas, ktorý predchádzal zmenám v 1989. Tiež sa vtedy organizovali modlitebné reťaze a pôsty. Aj keď ešte nebol intrernet. A zmeny, ktoré nasledovali sme si predtým nevedeli predstaviť hádam ani vo sne.

Neviem, čo sa stane teraz. Ani ako si predstaviť to dobré, čo bude Slovensko čakať po voľbách. Ale viem (verím) jediné: "Ak Pán nestavia dom, márne sa namáhajú tí, čo ho stavajú. Ak Pán nestráži mesto, nadarmo bdejú jeho strážcovia." (Žalm 127) A verím MU. Konečne mám nádej, viem (verím), že ak túto vec zverím (zveríme) do Jeho rúk, dopadne to dobre. Nech už si pod tým "dobre" máme predstaviť čokoľvek.

Preto mám radosť, ako stále rastie počet modliacich sa, pretože viem (verím), že kde dvaja (alebo ešte lepšie viacerí) prosia v Jeho mene o čokoľvek, dostanú to. Už sa teším - aj keď vlastne neviem na čo. :)
Hlavne sa asi teším z toho, že sme sa dokázali zjednotiť.

3 komentáre:

  1. Leti, v tomto ťa úplne chápem, teda v tej prvej depkovejšej fáze tvojho bytia, prežívam to podobne.
    Idem teda pokukať na odkaz, snáď sa aj ja posuniem vo vnímaní budúcnosti:) Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Leti,
    rychle zapomínáme... Taky si vybavuju naše duchovní snahy kolem konce roku 1989 a začátku 1990, kéž bychom byli vytrvalí...
    Ad krmítko - ani jsem si nedovolila dát do Tvé soutěže to naše provizorní, ale když myslíš... :) Na jaký e-mail můžu fotku poslat?
    Hezký den. M

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Marianka - Pravdaže môžeš! Každé sa hodí, ó to tvoje je krásne, ani nevidno, že by malo byť porvizorne. :)

    Gabi - Tak ako, zapojila si sa? Pomohlo? Aspoň trochu... ;-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...