utorok 15. novembra 2022

#Ružencober - vyhodnotenie



Želám vám radostný deň!

Myslím, že je načase zhodnotiť, ako sa nám spolu darilo plniť výzvu Ružencového októbra (#ruzencober). Potešil ma každý príspevok, ktorý sa objavil na Instagrame. V iných médiách som príspevky zaradené do výzvy #ruzencober neobjavila. (Ak ste niečo publikovali, určite mi o tom dajte vedieť!)

Okrem mňa sa do projektu Ružencober zapojilo sedem účastníkov (a účastníčok) s dvadsiatimi príspevkami, takže spolu sme tento rok publikovali 53 príspevkov. Môžete si pozrieť aspoň náhľad niektorých z nich.
 




Každého z účastníkov som napísala na lístoček a vložila do osudia toľkokrát, koľko príspevkov uverejnil. Nakoniec som jeden z lístkov vytiahla - a víťazom a novou majiteľkou knižky z vydavateľstva zachej.sk sa stáva.... 
 

Ivetka Mozes 

...ktorá sa už teraz môže tešiť z knižky Moje rozhovory s dušami v očistci, ktorú jej kuriér doručil začiatkom novembra. 

"Jadro knihy tvoria denníkové zápisy princeznej Eugénie von der Leyen, ktorej sa duše v očistci nielen zjavovali, ale im aj obetavo pomáhala..." Ja som si túto knižku čítala minulý rok v tomto dušičkovom čase a veľmi som ňou bola nadšená (link - blog). Som zvedavá, ako sa bude páčiť Ivetke. A takisto vám, ktorí ste sa tiež rozhodli prečítať si ju. 

A tak sa už môžeme rozlúčiť s mesiacom zasväteným modlitbe svätého ruženca (čo samozrejme neznamená, že sa nebudeme ruženec naďalej modliť!) a sústredíme sa na novembrové témy - modlitby za duše v očistci. 

Ja viem, že týždeň (oktáva), keď sa dali získať pre duše plnomocné odpustky návštevou cintorína je už dávno za nami. Ale dušiam môžeme pomáhať po celý rok svojimi modlitbami a obetami. (Medzi najúčinnejšie modlitby - hneď po svätej omši a modlitbe breviára pre kňazov - je práve modlitba ruženca.) A myslím si, že november je ako stvorený na začatie návykov takýchto modlitieb a obiet. Preto bude ešte nasledovať niekoľko príspevkov zameraných na toto "dušičkové" obdobie.

Teraz vám však už želám pokojný a požehnaný novembrový čas.


1 komentár:

  1. Díky za shrnutí, musím omrknout ještě ten hashtag na instagramu. :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...