sobota 10. apríla 2021

Jarné pohľadnice (vlastnej výroby)



Radostný deň vám všetkým prajem. 

Dnes vám chcem ukázať pohľadnice, ktoré som posielala niektorým svojim známym pri príležitosti Veľkej noci. V poslednom čase posielam k Veľkej noci skôr kupované pohľadnice (ak vôbec posielam). A už veľa rokov som vždy vyberala náboženský motív - spravidla vzkriesenie a víťazné Aleluja, prípadne obrázok Dobrého Pastiera. Tento rok som urobila výnimku a vyrobila som niekoľko veselých jarných motívov. (Myslím, že ma inšpiroval blog pesleri.blogspot.com.) 

Aj keď pre pár vzácnych priateľov, o ktorých som tušila že to ocenia, som použila pohľadnice s krížom kúpené pre túto príležitosť priamo v Lisieux.




Ale poďme sa pozrieť na tie vlastnoručne vyrábané. Prvý typ je podobný ako na Vianoce 2015 (link). Kúsok drôtu stočený tentoraz do tvaru kvietku, dozdobený mašličkou a pripevnený k farebnému podkladu nalepenému na prehnutom výkrese. 



Keďže nemám v obľube "manufaktúru", nevydržím vyrábať veľké množstvo rovnakých typov. Ale mala som ešte niekoľko obrázkov s kontúrou ovečky. Mám ich už veľmi dlho, ale práve teraz, pred sviatkami na mňa "zavolali" aby som ich dotvorila do veselej pohľadnice. Tak som im teda vyhovela. S farebného papiera vystrihnúť pásik zelenej trávičky a zopár kvietkov, či motýľov - nalepiť. Tenkou fixkou dokresliť detaily a dopísať nápis. 

Ak máte raznicu, je pohodlnejšie si tvary kvetov či motýľov vyraziť, ale nie je problém strihať nožnicami. Malý tip: motýle sa veľmi ľahko strihajú, ak si prehnete kúsok papiera na polovicu. Súmerný tvar je tak zaručený. A malé krúžky - stredy kvetov som vzala z kancelárskej dierovačky. ;-)



 Aj vám ešte raz prajem... 

RADOSTNÚ VEĹKÚ NOC A VESELÚ JAR! 

Pretože Veľká noc trvá ešte 40 dní - až do nanebovstúpenia Pána a zoslania Ducha Svätého.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...