utorok 17. júla 2018

Letné radosti 2018: Druhý týždeň


Želám vám všetkým radostný letný deň a radostné celé leto.

Ako som sľúbila, prinášam zbierku obrázkov a spomienok z druhého prázdninového týždňa. Začnime Letným denníkom a mojimi kresbičkami v ňom. (Dnes viac ako inokedy pripomínam, že si ich kreslím pre radosť a pre spomienku, nie na výstavu. Aj vám ukazujem svoje obrázky len pre radosť a inšpiráciu. Nebojte sa tiež vziať do ruky farbičky, aj keby ste mali pocit, že nič svetoborného z vás "nevylezie". A narozdiel odo mňa ich nemusíte nikomu ukazovať. ;) )


9. júl:
V pondelok som dosiahla malé víťazstvo (veľký úspech)! Asi mesiac pred prázdninami som sa vrhla s kamarátkou do projektu "100 dní angličtiny". Každý deň od 22. mája, do konca augusta venujem aspoň chvíľku štúdiu anglického jazyka. Väčšinou začnem aplikáciou Duolingo, kde som si dala za cieľ vyplniť všetky témy aspoň do prvej úrovne. Najprv sa mi to zdalo v nedohľadne. Ale práve v pondelok 9. júla som túto trofej získala! Teraz pokračujem ďalej na druhú, tretiu... atď. úroveň. Mám ešte pred sebou veľa práce. Ale obrázok dňa bol jasný - Sovička Duolingo - trofej za splnenie cieľa.

10. júl:
V utorok mi bolo akosi zaťažko "naháňať sa za prázdninovými radosťami". Keď som večer premýšľala, čo som dnes prežila, čo by stálo za nakreslenie do letného denníka, spomenula som si len na jednu vec - až ma prekvapilo, že tu predsa bolo niečo vyslovene prázdninové. Bolo! Cestou do práce som si chcela kúpiť nejakú desiatu. Vošla som do pekárne a hľadám, čo by tak spĺňalo moje predstavy. Našla som jedine slimáka z lístkového cesta plneného syrom. V Chorvátsku, a ešte pred tým v Medžugorí, som sa doslova živila takýmto pečivom - hovorili mu tam "Burek". Tak dobrú chuť! - Chuť leta a ďalekých ciest!


11. júl:
Ďalší obrázok patrí znovu angličtine. Tentoraz anglickej škole Best English, ktorá má vždy v stredu ukážkovú hodinu pre nových záujemcov. Bola som zvedavá, akým štýlom učia a či by stálo za to zaplatiť si u nich kurz jazyka. Ale hlavne som sa už pred tým zapojila do ich letnej hry a účasť na hodine bola jednou z úloh. (Nejako ma tie výzvy chytili. Však prečo sa nezapojiť, pokiaľ si na to nájdem čas? Súťaživosť, ale hlavne radosť z hľadania riešení, získaných bodov, pocit spolupatričnosti a pri tom všetkom ako bonus to, čo používam ako výhovorku - naučím sa zase trochu anglicky!) Hodina bola poučná, zaujímavá, aktívna... a tiež zábavná - bola tam sranda. :)

12. júl:
Vo štvrtok som si nakreslila moju balkónovú radosť. Okrem vtáčikov a hrantíkových letničiek mi už tradične na balkóne rastie (a momentálne krásne kvitne) slnečnica. Ja som ju nesiala, to vtáky v zime vyhodili zrnko z kŕmidla, aby mali semienka aj k roku. Teraz mi robí na balkóne radosť svojou krásou.


13. júl:
V piatok sme si dopriali vynikajúci letný (alebo typický piatočný?) obed. Pečenú rybičku. A nie hocijakú, ale pstruha lososového. Pochutili sme si všetci. A ako špeciálne vyznamenanie dostala rybička čestné miesto v mojom letnom denníku - ako najkrajší/najvýznamnejší letný prvok tohto dňa.

2000 schodov prejdených. Chýba ešte 1000

Dni bez cukru tiež už ubiehajú.
Zatiaľ sa mi darí. Aj vďaka tomuto trackeru.

Trackery sa mi pomaličky zapĺňajú, ako chodím po schodoch, odriekam si sladké, učím sa anglický jazyk... (Fotografie sú ešte z piatku, dnes už mám zase o čosi viac zamaľovaných políčok.) Som vďačná za každý krok, za každý prejdený schod a za každú sladkosť, ktorú som nezjedla (aj za to, že ešte na mojej nakreslenej torte nesedí ani jedna mucha, ktorú by som si musela nakresliť ak by som svoj záväzok porušila. ;) ) A tiež vďaka za každé nové anglické slovíčko a každú vetnú konštrukciu, ktorej začínam rozumieť. Nie, žeby som už vedela nejako dobre po anglicky, ale už to nie je taký strašiak, ako na začiatku. Pomáha mi v tom aj plnenie úloh Veľkej letnej hry s BestEnglish. Od samého nadšenia som si nakreslila na jednu stránku Letného zápisníka tracker v tvare "tetris". Za každú splnenú úlohu si nakreslím dielik do skladačky. Veľkosť podľa počtu získaných bodov. Už sa mi pomaličky plní.


Na záver vám ukážem niekoľko obrázkov z nášho rozkvitnutého balkóna.








Ešte jedna sobotná letná radosť - čítanie vonku.

14. júl: Čítam vonku.


A okolo prechádzajú mestskí policajti na koňoch. 

Želám vám pokojné a radostné prichádzajúce letné dni. Nech sa vám darí nachádzať radosť v dňoch výnimočných i v tých všedných. A nejaké aspoň maličké potešenie si nájdite aj v tých najobyčajnejších a najnudnejších, či dokonca utrápených dňoch. Nech radosť v srdci vždy rastie - bez ohľadu na okolnosti.


2 komentáre:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...