pondelok 10. júla 2017

Vďačné leto: Druhý týždeň

Radostný nový týždeň vám všetkým želám!

Možno ste postrehli, že aj toto leto sa nám rozbehla celoprázdninová hra Vďačné LETO 2017. Jej cieľom je, aby sme každý deň našli aspoň niečo, za čo môžeme byť vďační. A nakreslili si to. Alebo odfotili. Alebo nejako inak vizuálne spracovali. Pridáte sa? Ešte nie je neskoro. Traja z vás získajú úplne novú knihu Ann Voskampovej Cesta zlomenosti z vydavateľstva Kumrán. (Podrobné pravidlá súťaže sú tu.)

A keďže je už pondelok, pridávam sa k súťažiacim a prinášam aj ja svoju zbierku obrázkov - vecí, za ktoré som bola v uplynulom týždni vďačná.


Pondelok 3. júla: 
Dnes je to veľmi silné a veľmi osobné. Obrázok čiastočne naznačuje... Vďačnosť je veľká. Za vzťahy, za duše, za ľudí, za... Som vďačná, že smiem byť toho všetkého súčasťou. A že smiem byť tiež darom pre niekoho. Vďaka!


Utorok 4. júla: 
Aj tento deň je zvláštny. Po náročných dňoch prichádza uvoľnenie a dlhý spánok. Ale v obrázku je zachytené čosi iné:

Dnes ešte išiel výťah (hoci nemal ísť) a my sme sa dostali von. Prechádzka k jazeru. Labute, mláďatá labutí aj kačiek. Vzduch, slnko, dobré počasie. Sedeli sme na lavičke. Zbierali sme šišky a mali sme z toho radosť. ... Vďaka za každú chvíľku, za radosť, za priateľstvo, za spoločný čas.


Streda 5. júla:
Je toho viac, za čo som vďačná. V prvom rade - pri príležitosti sviatku sv. Cyrila a Metoda ďakujem Bohu za dar viery, za možnosť čítať v slovenskom jazyku, za slovenskú liturgiu, za to, ako nás (mňa osobne, i celý náš národ) Boh vedie a viedol históriou podľa svojich plánov (vždy, keď sme mu to dovolili). Za to, že tu sme. Ja, celá naša rodina, národ, vlasť. A že naša reč je tak krásna...

Nakreslila som si lastovičku, ako vykúka z hniezda. Sú tak milé! Vďaka ti, Bože, za všetko stvorenie! Stvoril si všetko tak zázračne, tak krásne, tak úžasne. Stvorenie spieva o sláve svojho Stvoriteľa!

Domáce "kino". Spolu. 

Slnečnica, krásna aj v noci.

Štvrtok 6. júla:
Dnes som vďačná za samé také bežné každodenné veci. Pohoda v práci, dobré kolegyne, pokoj v rodine, večerné "kino", podvečerný spánok, večerná modlitba na balkóne... a slnečnica, ktorá je krásna aj v noci. :)



Piatok 7. júla:
Večerná chvíľka pri sviečke na balkóne. S výhľadom na Modrý kostolík. Som vďačná za... svätú omšu v domove seniorov, na ktorej som po dlhšom čase mohla byť, že som smela spievať žalm, hrať na klávesy, prinášať radosť. A za pani S., ktorá aj nahlas prejavila radosť, že bude počuť môj spev.


Sobota 8. júla:
Okrem iného som vďačná za dnešný výlet vo dvojici. Za dobré počasie. Za námahu a radosť. Za pokoj a lásku v srdci. Za krásu kameňa a ľudských diel, ale aj krásu zelene, stromov a prírody. Za motýľa vidlochvosta, ktorý veselo plachtil okolo nás. ...


Nedeľa 9. júla:
Som vďačná za môjho syna. Za jeho samostatnosť, cieľavedomosť, ochotu zvládať veci aj napriek nervozite, za jeho zajtrajšiu cestu do zahraničia na súťaž (a dnešné balenie)... za to, aký je a že ho máme. Ďakujem. a prosím, nech ho Pán opatruje a vedie životom.


A okrem toho, som vďačná za možnosť kresliť a za sadu čierno-bielych pomôcok na kreslenie. Za dobré jedlá a nápoje a koláčiky a dobroty a zmrzlinky... A za domácu alchýmiu (vyrábala som si "home-made" dezodorant) a rôzne výmysly, splnené výzvy a spoločnú radosť. A za výlety, prechádzky... no, tento týždeň to bol aspoň jeden maličký výlet. ... A za veľa vecí, na ktoré si v tejto chvíli nespomeniem.

Upečené mufinky

Čierno-biele raňajky

Orosený pohár (voda, jahody, mäta)

Večera na balkóne

Zmrzlinky, dobroty, sladké/studené potešenie

Domáca alchýmia - home-made dezodorant

Výlety. Alebo aspoň jeden výlet


Želám požehnaný čas aj vám.


PS: Ann Voskampová nám aj na júl nachystala témy/nápady, ako môžeme my byť darom pre druhých ľudí. Nielen vyhľadávať Božie dary pre nás, ale sami môžeme urobiť niečo, aby sme priniesli dar Božej lásky k iným. Môžete sa aj vy inšpirovať jej tipmi. (O Ceste zlomenosti + Júlové témy pdf)


1 komentár:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...