piatok 30. júna 2017

Súťaž Vďačné leto: Pravidlá


Milí priatelia, leto je tu. Prvý prázdninový deň sa začne už o chvíľku a s ním aj naša prázdninová hra Vďačné leto. Hra, pri ktorej budeme každý deň prežívať s otvorenými očami, aby nám neunikol nijaký dar od nášho dobrého Boha.

Úvodný článok - TU.

Niekedy sa diabol snaží ukryť Božiu dobrotu do nepríjemností, starostí a únavy. Ale verím, že spoločne sa nám podarí nájsť Jeho lásku v každom našom prázdninovom dni. Pozývam každého jedného z vás - je úplne jedno, kde budete tráviť prázdniny (či v zahraničí, alebo doma, či niekde v pustatine, alebo v ruchu veľkomesta, či na dovolenke, na tzv. "materskej dovolenke", v práci, alebo dokonca v zdravotníckom zariadení). Verím, že úplne každý si môže užiť Božiu lásku naplno. A takisto si každý z vás môže užiť naše spoločné hľadanie Božích darov každý deň.

A aby vaša motivácia hľadať Božie dary a uvedomovať si ich bola ešte väčšia, súčasťou našej letnej hry bude súťaž o ceny. Konkrétne o tri celkom nové knižky Ann Voskampovej - Cestou zlomenosti (Odvážne kráčanie k naplnenému životu).

Najvyšší čas napísať vám, ako konkrétne sa môžete zapojiť do súťaže o cenu. Takže:

O čo sa hrá? 

Hlavnou výhrou bude úplne nová knižka Ann Voskampovej, ktorá výjde vo vydavateľstve kumrán práve počas leta - Cestou zlomenosti (Odvážne kráčanie k naplnenému životu). Neviem, ako vy, ale ja sa na ňu už veľmi teším. Doslova sa jej neviem dočkať.


Možno pribalím ešte niečo z vlastnej dielne, ale zatiaľ nechcem sľubovať.

Kto získa výhru? 

Knižku Ann Voskampovej získajú traja najúspešnejší hráči. To znamená tí, ktorí vo svojej kategórii získajú najviac bodov.

Aké sú kategórie?

Ako som už spomenula, môžete si vybrať, či budete vami objavené dary fotiť, alebo kresliť (či inak výtvarne spracovávať). Dve kategórie sú teda zjavné. Tretia kategória bude zmiešaná. To znamená, že v tejto kategórii si môže zarátať splnenú úlohu každý, kto včas uverejní svoj obrázok, či už nakreslený, alebo fotografiu. Túto možnosť som zaradila pre tých z vás, ktorí by chceli niekedy kresliť a inokedy radšej fotiť.

1. Fotografie
2. Vlastné obrázky
3. Zmiešaná kategória

Ako môžem získať body? 

1. Každý deň sa pokúste nájsť niečo, čo považujete za Boží dar. Môže to byť úplná maličkosť (takzvaný "malý darček pre radosť"), alebo niečo zásadnejšie a obzvlášť hodnotné. Môžu to byť dary duchovné, alebo aj úplne hmotné. Azda príjemné a radostné, ale možno niekedy aj ťažké a náročné, no predsa cenné. Veď aj v tých najťažších chvíľach Boh stojí pri nás (ba vtedy ešte intenzívnejšie) a už to vedomie nás môže naplniť vďačnosťou. Skrátka hocičo, za čo ste ochotní Bohu ďakovať.

2. Každý deň svoj dar, ktorý ste objavili (bod 1.) nejakým spôsobom zvečnite. Môžete ho jednoducho odfotiť (a potom sa zaradíte do kategórie Fotografie), alebo ho nakreslíte (alebo inak výtvarne spracujete - a zaradíte sa do kategórie Vlastné obrázky). Za každý obrázok (odfotený aj nakreslený) zároveň získate bod v Zmiešanej kategórii.

3. Pre získanie bodu musíte svoj obrázok ešte zverejniť na internete. Je úplne jedno, kde na internete ho umiestnite - môže to byť ľubovoľná sociálna sieť, môže to byť váš osobný blog, alebo iné miesto, kde bude fotka verejne dohľadateľná (kde ju nájdem).

Termín: Dokedy musím zverejniť svoj obrázok?

Minulý rok bolo nutné zverejniť dôkaz o splnení úlohy do polnoci toho istého dňa. Samozrejme, pre mnohých z vás je toto vhodná cesta aj teraz. Ale viem, že sú medzi vami aj takí, ktorí majú prístup na internej obmedzený, alebo si chcete počas prázdnin oddýchnuť od techniky a internetových sietí. Preto tentoraz postačí, ak uverejníte obrázky z celého týždňa najneskôr do nasledujúceho pondelka (aj obrázky z pondelka môžete zdieľať až do nasledujúceho pondelka). To znamená, že úlohy budete plniť každý deň (kresliť a/alebo fotiť). Ale na internet sa môžete prihlásiť pokojne až v pondelok a nahrať všetky obrázky naraz. Alebo aj skôr, ako chcete.

Koľko bodov môžem získať? 

Za každý deň môžete získať práve jeden bod vo svojej kategórii.

To znamená, že keď niekto napr. 1. júla odfotí tri rôzne fotografie troch rôznych darov (a zverejní ich do pondelka 3.júla) - získa práve jeden bod v kategórii Fotografie a zároveň 1 bod v Zmiešanej kategórii. Ak ešte k tomu nakreslí obrázok niektorého svojho daru, získa ešte 1 bod v kategórii Vlastné obrázky. V zmiešanej kategórii už 1 bod má, takže ďalší si nepripočíta.

Môžem ešte nejako získať ďalšie body?

Minulý rok bolo možné získať ešte dodatočný (druhý) bod za zverejnenie linku na stránky komunity Radosť a vďačnosť. Tentoraz som sa rozhodla nekomplikovať bodovanie touto dodatočnou podmienkou. Ale aj tak by som vás chcela poprosiť, aby ste aj vašich návštevníkov nasmerovali na tieto stránky. Teda do komentáru k fotografii prosím pripojte buď link na tento článok, alebo na stránku mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost. V prípade zdieľania na Facebooku, prosím pridajte odkaz na FB-stránku @Radosť a vďačnosť. A ak budete dávať svoj obrázok na Instagram, pripojte prosím hashtagy #radostavdacnost a #vdacneleto2017. To preto, aby sa o tejto aktivite dozvedeli aj ďalší a mohli sa k nám pridať. A takisto, aby sme aj my navzájom o sebe vedeli a mohli sa vzájomne povzbudiť. Ďakujem.

Je možné sa pridať do súťaže, ak som nestihol začiatok prázdnin? 

Určite áno. Podľa mojich skúseností sa s pravdepodobnosťou rovnajúcou sa istote nikomu nepodarí splniť ani zďaleka všetky úlohy, takže každý má šancu na výhru. Určite aj tí z vás, ktorí sa k nám pridajú neskôr.

A okrem toho - tou najdôležitejšou výhrou bude aj tak naša radosť z objavených Božích darov a rastúca láska k nemu, nášmu Nebeskému Darcovi.

Kde mám nahlásiť splnené úlohy?

Nemusíte mi hlásiť splnenie úlohy každý deň. To by nebolo praktické pre vás ani pre mňa. Zoznam všetkých splnených úloh mi pošlete naraz po skončení súťaže, (teda od 1.9. do pondelka 4.9. 23:59) na môj e-mail. Aby ste mi mohli poslať dôkaz o splnení všetkých úloh naraz, pripravila som pre vás formulár, do ktorého môžete každý deň postupne vpisovať adresu (link) na "dôkaz" splnenej úlohy.
(Ak sa vám formulár nedá otvoriť, dajte mi o tom prosím vedieť).

Vo formulári máte pripravenú tabuľku s pripraveným dátumom a políčkami na každý deň. Tam vložíte link na vašu fotografiu, alebo/a obrázok. Do ďalších políčok potom zaznačíte do správnej kategórie bod, ktorý za tento deň chcete.

Po skončení Lovu (teda od 1. 9. do 4. 9.) mi formulár pošlete do mojej e-mailovej schránky. Ja ho následne vyhodnotím a súťažiacim, ktorí nazbierajú naviac bodov, odovzdám odmenu.

Čo ak získa viac súťažiacich rovnaký počet bodov? Kto potom získa výhru?

Ak nastane situácia, že viac súťažiacich získa rovnaký počet bodov, o víťazovi rozhodne čas - teda čí e-mail s formulárom mi príde do schránky skôr, ten získa výhru.

Ak sa náhodou stane, že jeden súťažiaci získa najväčší počet bodov v dvoch (alebo dokonca vo všetkých troch) kategóriách, aj tak získa len jednu knižku (za jednu kategóriu). V ostatných kategóriách potom pošlem výhru súťažiacim na druhom mieste. 

Kto sa môže zúčastniť súťaže o ceny? 

Z vydavateľstva Kumran.sk  sú ochotní doručiť cenu kamkoľvek v rámci Slovenska a Českej republiky, za čo im veľmi pekne Ďakujem! Ak by vyhral niekto, kto nemá poštovú adresu v SR alebo ČR, bolo by nutné podieľať sa na vyššom poštovnom do zahraničia. 


Ďakujem sponzorovi súťaže

Teda ešte raz - ako posupovať? Stručné zhrnutie.

1. Stiahnite si súťažný formulár.

2. Každý deň nájdite aspoň jednu vec, za ktorú ste vďační. 

3. Svoj objav ešte v ten deň zdokumentujte - fotografiou, alebo vlastnoručne vyrobeným obrázkom. 

4. Obrázok zverejnite na internete. Môžete tak urobiť hneď v ten deň, alebo hocikedy až do nasledujúceho pondelka. 

5. Zapíšte do formulára link, na ktorom nájdem vašu fotografiu. Odporúčam vám vypĺňať formulár postupne, aby ste nemuseli na konci prázdnin komplikovane a zdĺhavo zhľadúvať vaše obrázky a ich adresy.

6. Na záver – keď budete mať vyplnený celý formulár – odošlete ho na môj e-mail.
Po kontrole správnosti vyhodnotím, kto dosiahol najviac bodov a ten získa odmenu. V prípade, že viacerí z vás dosiahnu rovnaký počet bodov, odmenu získa ten, čí formulár dostanem do e-mailovej schránky skôr.

Želám vám veľa úspechov v plnení výzvy a krásne zážitky, ktorými naplníte každý deň, ako aj radosť aj vďačnosť za ne. Teším sa na naše spoločné snaženie a všetky zážitky, o ktoré sa budeme navzájom deliť.

Radostné leto! 


PS: Nebojte sa napísať komentár, čokoľvek sa spýtať, alebo sa podeliť o vaše zážitky z plnenia úloh. Som tu pre vás. A napriek tomu, že aj ja budem mať leto naplnené kadečím, budem sa snažiť odpovedať na vaše otázky čím skôr.

4 komentáre:

  1. Moc ráda to zkusím!
    Krásné léto, Zuzka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to krásné:-))) chtěla bych se pokusit:-))) K

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teším sa. Už teraz som zvedavá na tvoje obrázky. :)
      Radostné leto!

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...