štvrtok 8. decembra 2016

G - Golgota (Výlet na Skalku)

3. 12. 2016

Vrámci "adventnej abecedy" nám na sobotu pripadlo písmeno G - ako Golgota. Spojili sme ho s výletom na Skalku pri Trenčíne. Keď sme tu boli prvýkrát, prišli sme len krátko pred svätou omšou, navyše sa už stmievalo, takže sme videli (a fotili) len kostol. Ale dnes smi si urobili trochu dlhší výlet a popozerali sme si, čo sa dalo.

Schody na Kalváriu

Krížová cesta života sv. Andreja a Beňadika

XI. zastavenie krížovej cesty

Vyšli sme Kalváriou až hore na Goltotu, a potom sme pokračovali lesnou cestičkou krížom cez kopec z "Dolnej Skalky" na "Hornú". Ale keď sme si spočítali, že cesta tam a naspäť by mohla trvať dlhšie, ako nám zimné slnko dopraje svojho svetla, nechceli sme riskovať a radšej sme sa vrátili a k Hornej Skalke sme sa odviezli autom. Cez les si to prejdeme niekedy v lete, alebo na jar v pôstnom období.

Horná Skalka

Pútnický areál

Benediktínsky kláštor



V pozadí vchod do jaskyne


Jaskyňa - v lete ju preskúmame hlbšie

Hostinec je teraz v zime zatvorený


Aj tak nám trvalo až takmer do začiatku svätej omše, kým sme si všetko popozerali a pokochali sa. Zrúcaniny benediktínskeho kláštora, pútnický areál, prírodná jaskyňa... a kúsok ďalej otvorená kaplnka Božieho milosrdenstva. Tu sme sa pomodlili "Korunku k Božiemu milosrdenstvu" a pobrali sme sa späť na Dolnú Skalku do kostola. Veď už o pár minút sa mala začať svätá omša s platnosťou na nedeľu.

Kaplnka Božieho milosrdenstva


Som vďačná za tento výlet, za krásny čas s rodinou, ktorý sme si tu užili. Všetkým sa nám na Skalke páčilo, náš mladý dokonca vyhlásil, že je tam najkrajší kostol, aký doteraz videl. Vrátane tých v Ríme.

Želám aj vám veľa radosti a krásy na všetkých cestách životom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...