pondelok 25. marca 2013

Veľkonočné plány

Pridávam ešte posledný predveľkonočný príspevok. Je to akýsi plán na nadchádzajúce dni. Dni stíšenia a hlbšieho prežívania veľkonočných tajomstiev.

Už sme zasadili pšenicu z "dobrých skutkov". Teraz je čas, aby "odumrela" a mocou všemohúceho "priniesla úrodu".
A vstupujeme do Veľkého týždňa. [vlaňajšie plány - link]
Vo štvrtok budeme piecť jahňa [recept - link], aby sme si pripomenuli večeru, ktorú slávil Ježiš so svojimi učeníkmi. Večer (časť noci) chcem tráviť v adorácii, aby sme nenechali Pána samotného v Getsemanskej záhrade.
Ďalšie dni budeme prežívať podobne, ako minulý rok [link]
Piatok bude dňom stíšenia a pôstu. Len raz sa najesť do sýta, alebo celý deň o chlebe a vode. Prejdeme si cestu utrpenia, zotrváme v tichu a modlitbe...
Sobota - adorácia pri hrobe. A pomalé tiché klíčenie veľkonočnej radosti. Príprava sviečky - paškálu. A čakanie na Nový deň, ktorý podľa židovskej tradície začína už po zotmení.
A veľká radosť. Slávnosť vzkriesenia. Svetlo sveta. Oheň, radosť. Život. - [vlaňajšia veľkonočná radosť je zachytená tu - link]

A teraz sa už s vami na týždeň lúčim:


Želám aj vám, aby ste prežili tieto sviatky naplno. Tak, aby vás obohatili všetkým tým bohatstvom, ktoré ponúkajú. Aby ste odumreli spolu s Ježišom všetkému, čo vás zväzuje, čo vás trápi, čo vám bráni žiť. A aby ste spolu s Ním vstali k novému životu. K večnému životu. Životu v radosti ktorá nekončí a nie je závislá na veciach okolo nás. 

Všetkým vám želám 
RADOSTNÚ VEĽKÚ NOC!

Letitia.

3 komentáre:

  1. Ahoj Leti, krásný přání, děkuji. I celé Tvé rodině a Tobě požehnané velikonoce. Obdivuji, že pečete jehně, to jsem ještě nikdy nedělala. Krásný svatý týden. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Keď sme sa rozhodli piecť jahňa prvýkrát, tiež som sa toho dosť bála... ale ukázalo sa, že je to celkom jednoduché. Hádam jednoduchšie, ako keď pečiem kačku. ;-)

      Odstrániť
    2. Taky ho pečeme..mám ho ráda.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...