pondelok 3. decembra 2012

Ako sa z anjelov stane adventný kalendár

Keď už som mala anjelov pripravených, bolo potrebné pripraviť aj náplň adventného kalendára.


Do každého anjelika som vložila tri maličké čokoládky (pre každého člena rodiny jednu) a "tajnú" správu na kúsku farebného papiera zviazaného bavlnkou.


Čokoládky som nachystala podobne ako vlani na Mikuláša.  Kúpila som obyčajnú horkú čokoládu (ktorú berie potomok na milosť ;) ) a nalámala som ju na jednotlivé štvorčeky (v advente nepotrebujeme veľa sladkostí). Každý štvorček som ,
zabalila do kúska alobalu a potom do papierového obalu.


 Keďže  chcem celý advent ladiť duchovne, na každej čokoládke je krátky odkaz z Biblie. Ten istý, ako aj na "správe" od anjela (vo forme pdf ich nájdete tu a tu). Na jeden štvorček čokolády vychádza obdĺžnik 2x6cm.

Nálepky s číslami

Samotné zavesenie anjelov bol nakoniec väčší oriešok, ako by sa zdalo. Prišívanie niťou mi pripadalo priveľmi pracné, tak som si vzala na pomoc zošívačku. Najskôr to išlo dobre, ale niektorí anjeli nie a nie držať na šnúrke. neskôr som zistila čím to je - ak nebola spinka úplne zatlačená, anjel sa na stužke šmýkal. Preto som sa snažila prederaviť spinkou aj stužku. Ale až pri poslednom anjelovi som zistila, že stužka je jednoducho príliš tuhá a spinka sa zatvárala ešte pred ňou. Preto teda padali! Na budúce budem spinkovať z druhej strany, tak aby sa spinka zatvárala vo vnútri anjela. (Týmto smerom sa dá prederaviť.)

Už visia. Každý z anjelov je
naplnený dobrotami a označený číslom.


Pokojný advent a radostnú prípravu na Vianoce aj vám želá
Leti.

2 komentáre:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...