sobota 1. septembra 2012

Zjesenieva sa - načim pripraviť zimné príbytky.

Leto nám pomaličky končí, príroda sa začína chystať na zimu.
Vtáčiky už u nás nebudú tak smädno hľadať misku s vodou, zato si začínajú zhľadúvať teplé miesto, kde by prečkali zimu (aspoň tie, čo u nás ostávajú aj v mrazoch,  sťahovavé vtáky budú hľadať nový domček až na jar).

Asi už tušíte, kam tým mierim. Je čas pomaly ukončiť súťaž napájadiel a začať chystať búdky - ubytovanie pre tých našich milých návštevníkov. Či už sú to čvirikáči, vrabčáci, vtáci - speváci, alebo hoci štvor- alebo aj viac-nohí pomocníci v záhrade (ježkovia, čmeliaci, možno divoká mačka...).



Podľa odborníkov už teraz v septembri je čas nachystať obydlie pre tie zvieratká (vtáky), ktorým chceme pomôcť na zimu. Tak vás chcem povzbudiť - hurá do toho. A nezabudnite mi poslať fotografiu (či už obrázky výrobného procesu, alebo hotového domčeka). Postačí aj link na váš blog, kde by sme vašu akciu mohli vidieť zdokumentovanú.
A na záver (niekedy na jar) si zase urobíme výstavku - súťaž. Nech sa darí!

Želám vám veľa radosti pri výrobe, dokumentovaní a hlavne pri pozorovaní vašich zvieracích kamarátov. 
Radostné dni a pokojné noci 
Leti.

............................
Obrázky napájadiel k letnej súťaži mi môžete posielať aj naďalej - až do konca septembra. Potom si urobíme výstavku s hlasovaním a losovaním.
(Zatiaľ je pravdepodobnosť výhry veľmi vysoká. :))

1 komentár:

  1. AHoj, mám moc velkou radost z knížky! Děkuji!!!! Anyway, když kliknu u tebe v profilu na E-mail, nestane se vůbec nic. Můj mail je sonavad(ad)seznam.cz.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...