streda 28. marca 2018

Fialová pôstna dečka

.


Zdá sa, že pracujem veľmi pomaly, takže prikrývka na stôl, ktorú som si chcela uháčkovať k pôstu, je hotová až teraz. Prestrela som ju akurát na Kvetnú nedeľu. Ale ako som sľúbila, ukážem ju aj vám. Možno sa inšpirujete a k budúcoročnému pôstu si vyrobíte niečo podobné. 

Háčkovala som dookola od stredu fialovou melírovanou priadzou. Veľkonočný motív kríža dopĺňa srdce, ktoré vyjadruje, že Ježiš za nás zomrel z Lásky. Aj my sme povolaní milovať - dávať svoj život - z Lásky.





Keď som mala štvorec 25x25 prázdnych okienok, začala som vyháčkovávať filetový vzor podľa nákresu. Kríž začína vždy v strede strany (13 okienko od kraja). Pravdaže si môžete vzorku upraviť podľa seba, prípadne háčkovať z jednej strany na druhú po riadkoch. Potom by ste začali na 65 prázdnych okienok plus obruba.


Akurát na Kvetnú (Palmovú) nedeľu som mohla hotovú naškrobenú a vytiahnutú usušenú dečku konečne prestrieť na stôl. Budeme sa  znej tešiť aspoň posledný týždeň. A potom zase o rok.

Tým, že je prikrývka háčkovaná z melírovanej priadze, vzor príliš nevyniká, čo je v tomto prípade výhodou. Páči sa mi, že kríž nie je veľmi výrazný, ale kto chce a zadíva sa naň, vidí ho.






Želám vám pokojné a radostné dni a veľa príjemných tvorivých chvíľ. 


2 komentáre:

  1. Evi, ty si neskutocne sikovna! Velmi casto na teba myslim. Prajem tebe aj tvojej rodinke krasny zaver postu a radost zo zmrtvychvstania! Ivka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Ivka. Aj tebe a celej vašej rodinke veľa požehnania a úplnú veľkonočnú radosť! L.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...