streda 31. januára 2018

Z drôtu: Vyberátko na halušky



Radostný deň vospolok!

V predchádzajúcom poste som sa vrátila k našej dovolenke na chalúpke. "Prázdniny" som si užila nádherne. O to viac, že som si našla chvíľku aj na "babranie sa" s drôtom. Vlastne ma prinútila núdza.

Chcela som variť halušky. A zas a znova som zistila, že na chalupe nemáme nič, čím by sa uvarené halušky dali pohodlne vyberať z vriacej vody. Povedala som si "DOSŤ!" a hneď po obede som si sadla k svojim kliešťom a drôtu. (Tentoraz som ešte pri vyberaní halušiek improvizovala, pretože, ako vždy, zbadala som sa až keď halušky plávali na hladine.)

Nakoniec spod mojich rúk vyšlo takéto čosi ako sitko. Volám to "vyberátko na halušky". Alebo podľa zákonov tvorby slovenských slov skôr vyberadlo, alebo vyberadielko... Vyberte si, ako sa vám to páči. :)

Ja som predovšetkým spokojná s výsledkom. A teším sa na budúce, keď ho konečne vyskúšam v praxi.






Želám vám radostné a tvorivé dni.


2 komentáre:

  1. Přeju dobrý den a děkuju za Vaše příspěvky.několikrát jsem se u Vás zastavila a musím říct,že je tu krásně.hlavně co se týká poutí a všeho okolo víry.já chodím na poutě,které jsou tady na okolí-na Velehrad,na Provodov,na Hostýn.ale byla jsem i na Turzovce,ještě tam nebyl dostavený nový kostel.snad se tam někdy podívám.u nás máme krásný kostel ze 17.století,zasvěcený sv.Vavřinci.
    rádi zde s naší scholou hrajeme a zpíváme ke cti a slávě Boží.tak Vám přeju hodně lásky a tvůrčí iniciativy ve všem,co Vás baví a naplňuje!z Moravského Slovácka zdraví a požehnané dny přeje Helena.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Helenka, za krásny komentár. Potešil a povzbudil ma veľmi. Želám vám krásne dni a veľa požehnania, ktoré iste prúdi aj cez váš spev, modlitby a púte. Letitia.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...