utorok 21. apríla 2015

Z knihovničky: Keď Boh robí citronádu.

.

Poznáte to motto?

Keď vám život nadelí citróny, urobte si citronádu. 

Boh to robí vždy tak. Nedá nám nič "kyslé", ak nemá v pláne premeniť to na vzácny dar. Dar, ktorý bude stáť za všetko príkorie a nepríjemnosti, ktoré sa nám prihodili. Len si niekedy dá načas - poznáte to: "Božie mlyny melú pomaly, ale isto."

Kniha Dona Jacobsona Keď Boh robí citronádu je plná skutočných príbehov reálnych ľudí, ktorí sú v závere vďační za všetko, čo sa udialo.

Keďže každá kapitola je o inom človeku a inom deji, rozhodla som sa čítať knihu postupne - každý večer jednu historku. ... "No dobre, tak dve," hovorila som si, keď som prvú príhodu zhltla. ... Ale ani dve mi nestačili. Nakoniec som hneď v prvý večer prečítala asi polovicu knihy a šla som spať riadne neskoro.

A tak to bolo vždy. Keď som vzala knihu do ruky, zahĺbila som sa do jej deja a chcela som hneď čítať ďalší a ďalší príbeh. Je písaná veľmi pútavo a ľahko na čítanie. A hoci prvé odseky každej časti opisujú nejakú smutnú udalosť, necítila som sa pri ich čítaní nepríjemne. Naopak, už v týchto prvých riadkoch je zakaždým votkaná nádej a presvedčenie o tom, že "všetko nám slúži na dobré." (Rim 8,28)

Pocit reálnosti jednotlivých epizód zdôrazňoval aj stručný životopis ich protagonistov za každým príbehom.

Keď Boh robí citronádu   Keď Boh robí citronádu (druhý diel)

Ak ste už túto knihu prečítali a žiada sa vám viac - viac povzbudenia  - viac radosti - viac vďačnosti - mám pre vás dobrú správu. Druhý diel tejto knihy obsahuje ďalších 32 skutočných príbehov plných nádeje

Všetkým vám želám, aby ste si tú svoju citronádu vedeli vychutnať. A aby podľa možnosti nebola priveľmi kyslá. 



Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Kumrán.sk.
468x60(1)

2 komentáre:

  1. Už jsem o ní několikrát uvažovala. Třeba si časem udělám radost a zase si něco objednám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by bolo fajn. Účet na Kumráne už máš. :)
      Držím vám palce (v duchovnom boji). L.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...