piatok 10. apríla 2015

Narodeninový darček.



Prvého apríla to boli presne 4 roky, odkedy je naša chalúpka naša. Teraz sa tam dlhší čas nedostaneme, takže "narodeninové obrázky" nafotím niekedy neskôr. Dnes sa s vami podelím len o jednu novinku - "narodeninový darček pre chalúpku" - aj keď neplánovaný. Je to skôr náhoda ako zámer, že sme tieto "gulášové misky" objavili teraz nedávno.

Už dlho sme chceli nejaké pekné misky na guláš. Ale našim predstavám vyhovovali jedine ručne točené a ručne  maľované - a ak má byť ručná práca aj patrične ohodnotená, dosahuje cenu, ktorú sme si v potrebnom množstve nemohli dovoliť.

Až teraz pred sviatkami som v IKEA uvidela misky správneho tvaru - a po chvíľke hľadania aj v správnej farbe. Navyše boli so zľavou, pretože v zásielke sa objavilo väčšie množstvo keramiky druhej triedy. V praxi to znamená sem-tam nejaká minibodka v glazúre, čo nám nevadí. Naopak, výborne to ladí s "ľudovým, nedokonalým" štýlom, v ktorom si chcem našu chalúpku zariaďovať. 


Už v obchode som ich v duchu videla ozdobené bielou a hnedou kontúrkou. Doma som sa teda chopila farieb a pustila som sa do práce. Za nejaké dve hodiny bolo hotovo. Ešte nechať farbu poriadne zaschnúť, vypáliť (doma v rúre) a môžeme jesť. 






Želám vám radostné dni a veľa krásnych chvíľ a krásnych vecí, ktorými sa obklopíte.


-------------------------
Relevantné linky:
Naša chalúpka - Boží dar

Prvé narodeniny
Tretie výročie 

Maľované taniere
Maľované obkladačky do kuchyne
"Medovníčkové" kachličkové podšálky.

8 komentárov:

  1. To je krásne!!! :) Obdivujem kreatívnych ľudí a tieto "gulášové misky" si krásne vyzdobila....skutočne ľudová atmosféra :) To bude mať chalúpka radosť :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hihi, snáď bude ;-)
      Ďakujem a želám radostné dni. L.

      Odstrániť
  2. Love it, and great to see you on craft schooling Sunday!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc pěkné, opravdu připomínají chatařské nádobí, jaké máme po prarodičích.

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...