streda 3. augusta 2016

Víkend na Orave - cesta tam (piatok 29.7.)

Keď nám už nevyšla dovolenka v Mariazelli v Rakúsku, na ktorú sme sa chystali začiatkom prázdnin, chceli sme zažiť ešte aspoň niečo. A tak sme sa vybrali cez víkend do slovenských hôr. V sobotu sme trochu lozili po kopcoch, v nedeľu doobeda tiež, ale prázdninové dobrodružstvá začali už v piatok - po práci - cestou na Oravu.

Keďže chcem svoju výzvu - navštíviť aspoň 40 rôznych brán milosrdenstva - splniť do konca roka, rozhodli sme sa aj túto cestu po Slovensku využiť na spoznanie niektorých zaujímavých miest a kostolov. Ako prvá bola na programe Svätá brána na kostole Božieho milosrdenstva v Žiline - Hájiku.








Keď sme sa pohli ďalej, úplnou náhodou sme vedľa cesty uvideli tento prekrásny kostolík. Nemohli sme ho obísť a tak sme sa zastavili, aby sme sa pokochali jeho krásou. Mali sme šťastie, o chvíľu sa mala začať sv. omša, takže bol kostolík aj jeho areál otvorený. Pokochajte sa aj vy - aspoň fotografiami.


















Poslednou zastávkou (a druhou Bránou milosrdenstva, ktorú sme chceli navštíviť) bola obec Višňové. Neodradil nás ani prudký lejak, ktorý sa spustil, kým sme sa blížili ku kostolu sv. Mikuláša a nedbajúc že zmokneme, rozbehli sme sa ku kostolu a jeho Svätej bráne. Ostala som trochu sklamaná, keď som zistila, že dnes brána ostala zatvorená. Ale o modlitbu som sa nenechala ukrátiť. Ani o fotografie tunajšieho kostola.








Cestou ďalej chvíľami prestávalo pršať a objavovalo sa slnko, ale prekrásna dúha nás sprevádzala takmer celou cestou. Aj pri vystupovaní z auta na mieste, kde sme boli ubytovaní (Ochodnica neďaleko Krásna nad Kysucou).


O našich výletoch po okolí vám napíšem zase v ďalšom poste. Želám vám zatiaľ krásne chvíľky a veľa radosti v srdci.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...