streda 11. júla 2018

Jún: Nakreslené chvíľky


Joj, jooj, čas uteká a ja tu mám ešte nejaké resty. Myslím, že je najvyšší čas ukázať vám obrázky, ktoré som kreslila ešte v júni. Tak, nech sa páči!


"Aby som sa s ešte väčším nadšením vrhala do Jeho milujúceho srdca, namaľovala som si na mesiac Jún Ježišovo srdce," napísala som minule. "Milujúce až do krajnosti. Pretože - Čo je láska, poznali sme z toho, že on položil za nás svoj život. Aj my sme povinní dávať život za bratov. (1Jn 3,16)" 

Predelový obrázok na mesiac jún je už celý vyfarbený. Aj s lúčmi na každý deň.


Doodl-výzvu som v júni nestíhala, takže som kreslila oveľa menej, ako v prechádzajúcich mesiacoch. Ale zopár príležitostí sa našlo, keď som sa odhodlala chytiť do ruky ceruzku, alebo fixu.


Keď sa človek učí jazyk, občas vypustí z úst peknú hlúposť. A ja som si tú svoju hneď nakreslila. Aspoň jednu. A potom ešte z iného konca.


Ďalšiu inšpiráciu som mala pri modlitbe a pri čítaní Písma. Žalm 148 si priam pýtal, aby som nakreslila všetko stvorenie, ako chváli Pána. Nie je to dokonalá kresba, snaží sa hlavne vyjadriť tú kakofóniu mnohorakých hlasov ozývajúcich sa nielen z prírody na chválu Stvoriteľa.


Ako sa jún už chýlil ku koncu, "musela" som si navrhnúť nový predel na nový mesiac. Maják, ako symbol pevného bodu, podľa ktorého chcem navigovať svoje cesty životom i cesty za letnými dobrodružstvami. A diaľka mora symbolizuje odvahu pustiť sa do nových projektov a na neprebádanú pôdu.

A keď už som bola vo švungu, načrtla som aj nápad na august. Jednotlivé pšeničné zrnká majú symbolizovať ovocie (plody) na každý deň. Klásky vyjadrujú jednotlivé týždne. Len som si pomýlila kalendár - na august vychádzajú dni v týždni lepšie (krajné klásky nebudú tak extrémne malé). Ale to má ešte čas. Nakreslila som si ich, len aby som dovtedy nezabudla.


A to je pre dnešok všetko. Želám aj vám všetkým radostné leto a veľa pekných slnečných dní.


2 komentáre:

  1. To srdce jsi vybravovala na základně čtení nějakých úryvků z písma, nebo to se vybarvuje každý den jen tak pro připomínku? Je to moc hezký každopádně.

    A připomnělas mi, že chci už dlouho napsat článek a buď nemám čas nebo sílu. Ještě že existuje instantní instagram... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, je to s tým časom (a silou/motiváciou...) niekedy ťažké. Rozmýšľam, či vďaka instantnému instagramu zdieľam aspoň instantné detaily, alebo si o to ťažšie nachádzam čas na blog.

      Lúče okolo srdca som vyfarbovala podľa nálady, resp. toho, čo som v ten deň robila. Podobne ako rybičky v apríli, alebo kvietky v marci. Ale v júni som to už moc nehrotila, viac menej vždy žltá. :) Na každý deň jeden lúč.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...