pondelok 4. júna 2018

Nakreslený máj


Predel / začiatok modlitebného zošita

Radostný deň vám želám...

Dnes vám chcem ukázať obrázky, ktoré som si kreslila počas mája. Ako prvý bol predel, respektíve prvá strana v novom modlitebnom denníku. S kvietkom, ktorý by mal pripomínať rozkvitnutý ružový ker (viď obrázok vyššie). Pripomína mi napríklad Lurdskú jaskynku, kde sa Panna Mária ukázala vo výklenku nad kríkom ruže.

Chcela som aj niečo, kde by som si mohla každý deň vyfarbiť "políčko" - tzv. tracker (počítadlo). Obrázok mal vystihovať myšlienku, že v Bohu hľadám silu pre svoj život, pretože v máji sme spoločne s #JesusJournalJunkies čítali úryvky z Biblie pre potechu a posilu duše. Aby sme sa učili dôvere a cítili sa v Božích rukách bezpečne napriek čomukoľvek, čo nás môže v živote stretnúť.

Vyhral to obraz viniča a strapcov hrozna. V poslednom čase veľmi silno prežívam myšlienku, že som ratolesť na viniči, ktorým je Ježiš. ("Ja som vinič, vy ste ratolesti..." Jn 15, 1-11) Každá bobuľka znázorňuje jeden deň, do každej som si vpísala citát na príslušný deň. Ale nakoniec som ich nevyfarbovala, nechala som ich biele.

Tracker projektu #JesusJournalJunkies - Strength for the Soul

"Ja som vinič, vy ste ratolesti..."

Vybrané verše som si vypísala do vznikajúcej "Miniknižky povzbudení pre dušu", aby boli poruke vždy, keď bude niekto potrebovať povzbudiť. Aby sme nemuseli bezradne listovať Bibliou. Keď je človek na dne, potrebuje pomoc hneď a jednoducho.



Na začiatku mesiaca som si myslela, že v máji sa nezúčastním kresliacej výzvy Oddles of doodles. Ale nakoniec ma kamarátky prehovorili, aby sme si "čmárali" spolu. Tentoraz som si nenachystala okienka pre každý obrázok (každý deň) zvlášť, ale nakreslila som všetky témy do jedného veľkého spoločného obrazu. Vlastne do dvoch. Jeden sa "odohráva" v slovenskej prírode, druhý kdesi na juhu, pri mori.

Tu sú zadané témy:
1. Jašterička, 2. Tabasco, 3. Penový kúpeľ, 4. Tanec, 5. Túlenie, 6. iPad, 7. Horúca čokoláda, 8. Limonáda, 9. Táborák, 10. Make up, 11. Narcis, 12. Ukulele, 13. Palmy, 14. Journal (denník / časopis), 15. Surfovanie, 16. Jednorožec, 17. Mačiatka, 18. Hudba, 19. Káva, 20. Víno, 21. You Tube, 22. Šteňatá, 23. Kniha, 24. Objednávka z Amazonu, 25. Papiernictvo, 26. Syr, 27. Hojdacia sieť, 28. Činka, 29. Slnečné okuliare, 30. Jóga, 31. Cupcaky.




Aj svoje miesto modlitby (pri jedálenskom stole) som mala tematicky mariánske. Soška Božej Matky na obrúsku s modrou paličkovanou obrubou. Vlastnoručne mi ju upaličkovala kamarátka, dostala som ju ešte ako svadobný darček. Veľmi rada ju používam, pretože je krásna.

Zdá sa mi, že k Márii sa najviac hodia poľné kvietky. A tak, aj keď mi už zvončeky zvädli a v meste nemám možnosť nazbierať čerstvé kvetinky, kúpila som aspoň v kvetinárstve niečo, čo sa podobá na poľné kvety.


V tejto krásnej spoločnosti som si chystala aj nový predeľ na nový mesiac. Jún je zasvätený Ježišovmu srdcu. Pripomíname si Jeho lásku k nám. Lásku tak veľkú a bezpodmienečnú, že neváhal prijať kríž, aby nás zachránil od večnej smrti. Jeho obrovskú túžbu po dušiach, po nás. Túžbu aby sme boli šťastní, živí, radostní - aby sme boli s ním. Myslíme na Jeho milosrdenstvo, v ktorom s radosťou a láskou prijíma úplne každého, nech by mal za sebou akékoľvek zlyhanie. On nás chce objať v bezpečí svojej lásky. On chce zaplniť všetky naše prázdnoty, uzdraviť naše zranenia, pohladiť naše bolesti... a darovať nám sám seba, večnú radosť, pokoj, nádej...

A tak, aby som sa s ešte väčším nadšením vrhala do Jeho milujúceho srdca, namaľovala som si na mesiac Jún Ježišovo srdce. Milujúce až do krajnosti. Pretože "Čo je láska, poznali sme z toho, že on položil za nás svoj život. Aj my sme povinní dávať život za bratov." (1Jn 3,16) Tak už viem, o čo sa chcem usilovať tento mesiac.

Ako sa mi bude dariť? Uvidíme. Potom sa podelím aj s vami.

Tvorivý neporiadok



Srdce je už nalepené v Duchovnom denníku.

Teraz už je obrázok farebný. Aspoň sčasti. A postupne, ako ide čas a môj život, pribúda  každý deň okolo neho nový lúč.

Želám aj vám radostný jún. Aby ste ho prežili v radosti a s vedomím, že ste milovaní a hodní lásky.


2 komentáre:

  1. Obdivuju, jaký pozitivní věci zvládáš čerpat z internetu a jak v tom umíš být vytrvalá. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, tento komentár som akosi prehliadla.
      Ďakujem, Lenka. :)

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...