pondelok 7. augusta 2017

Vďačné leto: Prelomový týždeň.

Vďaka za každý nový deň. Vďaka za všetko, čo mi prinesie. Vďaka za východ slnka, za možnosť zobudiť sa, za dary ktoré každý deň dostávam, a tiež (možno ešte viac) za tie, ktoré smiem dať. Vďaka za možnosť byť pre niekoho darom.

A teraz už konkrétne k jednotlivým dňom minulého týždňa:


Pondelok, 31. jún: 
Som vďačná za knihu v angličtine. Syn mi ju našiel a núti ma, a pomáha mi, ju čítať. Je to jednoduchá detská knižka, akurát môj level. Už som na IX. kapitole a mám radosť z každej pochopenej vety. Ide mi to stále ľahšie, ale ešte stále je to výzva. Navyše je to veľmi milý (a poučný) príbeh.


Utorok, 1. august: 
Som vďačná za milosť byť pre niekoho darom. ... ostatné si radšej nechám pre seba.


Streda, 2. august:
Som vďačná najmä za  milosť Porciunkuly. Za krásnu slávnosť vo františkánskom kostole. Za následný koncert pod lipou. Za Matku, ktorá je bránou do neba. Spoločenstvo. Tvorivých bratov františkánov. Radosť. Letnú náladu. Istotu, že v Ňom sme milovaní všetci vo svojej rôznosti a jedinečnosti. Silné myšlienky v príhovore počas omše. Za brata Félixa. ... Vďaka!


Štvrtok, 3. august:
Asi ďakujem hlavne za to, že sme tú horúčavu prežili.
A tiež za Ivonku. Za jej syna. Za radosť byť spolu. Za dar modlitby. Za spoločenstvo. Za sv. omšu. Za spoločný boj. Za milé stretnutie rôznych kultúr. Za blízkosť aj vo vzdialenosti. Za radosť. Za dar Eucharistie. ...

Piatok (4. august) mi chýba... Som vďačná napr. za nečakané stretnutie po 40 rokoch... A ešte veľa iných milostí.


Sobota, 5. august: 
Ďakujem za milosť "Prvej soboty" v mesiaci. Že sa mi nakoniec podarilo zúčastniť sv. omše (aj keď nie celej). Za cestu na chalúpku. Za večerné posedenie na verande - pri grilovaných rajčinách so syrom, pri rozhovore, pri svetielkach, pri stolnej hre... spolu, s rodinou. Vďaka za (pol-)nočnú prechádzku s modlitbou rozjímavého ruženca.
Vďaka za napísané pohľadnice (aj keď som ich ešte neodoslala, pretože som nemala známky).
Vďaka za možnosť byť Tvojim darom.


Nedeľa, 6. august:
Som vďačná za celý krásny plný požehnaný deň. Za sv. omšu v starobylom kostolíku sv. Matúša v Zolnej (článok s fotkami bude čoskoro). Za fresku sv. Juraja. Za spoločenstvo tamojších veriacich, ktorý sa o zrekonštruovaný kostolík krásne starajú. Za to, že sme vystihli čas, keď je otvorený (len v 1. nedeľu v mesiaci). Za šťastnú cestu a pekný výlet, ktorý sa nám páčil všetkým.
Som vďačná za dážď, ktorý sa podchvíľou spúšťal z neba. Za nádhernú dúhu, ktorá nás sprevádzala cestou domov. Za spoločné chvíle pod strechou, keď sme pozorovali dážď. I za chvíle, keď nepršalo a mohla som sa zase trošku rýpať vo svojej skalke. Zasadila som si ešte tri úlovky - z Fatimy, z La Salette a zo Skalky pri Trenčíne.
Som vďačná aj za moju mamu, s ktorou sme sa zvítali po príchode. A za kukuricu, ktorú sme si priniesli z dedkovej záhradky a hneď večer sme ju uvarili a spolu zjedli.


A to je pre dnešok všetko, priatelia. Pokračovanie zase o týždeň. Želám vám radostné leto a veľa krásnych zážitkov. Kdekoľvek budete a čokoľvek budete robiť, robte to s radosťou a láskou.


PS: Chcete sa aj vy zapojiť do nášho spoločného hľadania darov počas prázdnin? Nech sa páči, podrobné pravidlá sú tu: letitia-tiba.blogspot.sk/2017/07/sutaz-vdacne-leto-pravidla.html
Ďalšie príspevky nájdete touto cestou: www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/leto-2017

2 komentáre:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...