streda 23. augusta 2017

Sväté brány - Návraty

Radostné leto vám prajem, milí čitatelia!

V týchto dňoch by som asi mala spracovávať najmä čerstvé zážitky z minulého týždňa (A že mám fotiek požehnane! Kým sa nimi preberiem, bude treba písať o ďalších zaujímavých veciach.). Ale, asi v duchu prokrastinácie, som sa pustila do písania príspevku, na ktorý myslím už veľmi dlho. Presne od marca, keď sme putovali smerom do Fatimy.

Tetraz si pripomíname jubileum Fatimy, ale možno si spomínate na môj minuloročný projekt - Výzva 40 brán. Chodila som svetom (i Slovenskom) a hľadala Brány milosrdenstva, aby som nimi mohla prejsť a získať tak sľúbené milosti od nášho Nebeského Otca. Nakoniec sa mi za rok podarilo prejsť cez 60 Svätých brán milosrdenstva. Ale Rok milosrdenstva skončil a Sväté brány sa zatvorili.

Bolo mi to trochu ľúto, zvykla som si počas púte svetom hľadať Milostivé brány. Preto ma príjemne prekvapilo, keď som aj tento rok našla pripomienku tohto rok trvajúceho sviatku Božej lásky k nám. Rôzne odkazy na Svätú bránu na miestach, ktoré sme navštívili.

Rozhodla som sa, že ich ukážem aj vám.

La Salette: 



Zdroj: www.diocese-grenoble-vienne.fr

Do La Salette sme priputovali ešte pred oficiálnym otvorením pútnickej sezóny. Boli sme prví tohoroční pútnici, ktorým dovolili prenocovať v pútnickom dome. Aj dobrovoľníci sa sem ešte len schádzali a tak sme tu ešte mohli nájsť niektoré "zbytky" z minulého roka. Medzi nimi aj letáčik a plagát na tému Roka milosrdenstva a Svätej brány, ktorá prirodzene bola aj v tunajšej Bazilike Notre-Dame de La Salette.

- Viac informácií a obrázkov nájdete na stránke diecézy: https://www.diocese-grenoble-vienne.fr/relais38_277_portesainte.html
- Rozprávanie o našom putovaní do La Salette: http://letitia-tiba.blogspot.sk/.../la-salette...

Lourdes: 

Obraz z Roka milosrdenstva na plote v Lurdoch

Miesto Svätej brány už bez Svätej brány.

Aj v Lurdoch samozrejme bola Svätá brána. Tento rok, my sme ju už nevideli. Ale videli sme stopy - obraz/fotografiu Brány milosrdenstva i ľudí, ktorí ňou prechádzajú. Odfotila som si aj miesto, na ktorom bola - teraz už bez Svätej brány.

(Moje rozprávanie o Lurdoch: http://letitia-tiba.blogspot.sk/...Lurdy.html)

Santiago de Compostela:




V Santiagu mali Svätú bránu v interiéri baziliky. A nechali si ju tam doteraz. Urobila som si aspoň niekoľko fotografií na pamiatku.

(Reportáž z nášho putovania do Santiaga de Compostela je tu: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2017/03/krizova-cesta-lurdy.html)

Fatima: 

Jubilejná brána Fatimy 2017

Drevená konštrukcia 1917
(Zdroj: www.martinosb.eu)


Ak som písala, že v La Salette ešte stále vládli pozostatky z minulého roka, tak vo Fatime naopak. Tu už bolo všetko pripravené na oslavu 100-ročného jubilea - výročia fatimských zjavení z r. 1917. Pozostatky Svätej brány milosrdenstva som našla len po úmornom hľadaní na internete (zdroj).

Jubilejná brána, ktorou som mohla prejsť vo Fatime nám pripomína drevenú konštrukciu, postavenú krátko po rozšírení správy o zjaveniach pred 100 rokmi.

Svätá brána milosrdenstva vo Fatime (zdroj)

Zdroj: www.agencia.ecclesia.pt

- Obrázky fatimskej Brány milosrdenstva som našla tu: http://www.agencia.ecclesia.pt/noticias/nacional/misericordia-santuario-de-fatima-abriu-porta-santa-do-jubileu/
- Naše putovanie do Fatimy opistujem tu: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2017/04/fatima-1-cast-put-do-fatimy-5-7-den.html
a tu: http://letitia-tiba.blogspot.sk/2017/04/fatima-2-cast.html

Slovensko

Aj na Slovensku môžeme nájsť stopy po Mimoriadnom roku milosrdenstva. Na fotografiách mám zatiaľ len jedno takéto miesto - Kostol Narodenia Panny Márie v Novej Bani. Pri vchode do kostola (len kúsok od brány, ktorá bola jubilejnou Svätou bránou je umiestnená pamätná tabuľka:

Nová Baňa:






O mojom prechádzaní cez Svätú bránu milordenstva v Novej Bani a viac obrázkov z tunajšieho kostola nájdete na tejto adrese: https://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/...nova-bana...

Želám vám požehnaný čas a veľa milostí a lásky. 


2 komentáre:

  1. Moc zdravím Letitia..jsem ráda,že jsem nyní na návštěvě u Tebe a mohu načerpat duchovna....my máme nového kněze a je výborný...studoval v Itálii a hodně nás obohacuje...tak se opět budem vídat:-)Dája

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je dobre. Teším sa na tvoje ďalšie príspevky. A želám vám všetkým krásne radostné dni. L.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...