pondelok 17. júla 2017

Mäta v čokoláde (letné experimenty)



Neviem ako to máte vy, ale ja sa tvrdohlavo snažím prežívať počas prázdnin výnimočný čas. Zažiť niečo nové. Radosť, dobrodružstvo, objavovanie nepoznaného... Pokúšam sa čo najviac popustiť uzdu dieťaťu vo mne. Dovoliť si experimenty, na ktoré som sa tešila už ako malá. Skúšať veci bez istoty, že sa podaria. Hľadať vlastné riešenie, objavovať už dávno objavené, hrať sa.

A najlepšie sa mi hrá a experimentuje, keď mi niekto ponúkne témy (a termín!) čoho sa majú moje pokusy týkať. Tentoraz som sa nechala zlákať Florentýnou a jej témou "vietor v ústach" - v hlavnej úlohe mäta.

Mätová limonáda je bežnou súčasťou našich letných dní. Mätový čaj je "nuda". Množstvo receptov kolujúcich internetom s mätovou príchuťou ma neláka (okrem iných výhovoriek) tým, že už sú to hotové recepty, ktoré niekto vyskúšal a teraz nám ich ponúka. Chcem vymyslieť čosi vlastné!

A vymyslela som (určite nie prvá) - Mätové lístky v čokoláde.


Otrháme si čerstvé mätové lístky (napríklad na balkóne). Umyjeme ich a dôkladne osušíme.


Roztopíme čokoládu (použila som horkú 70% kakaa). Do mäkkej čokolády postupne namáčame lístky mäty a ukladáme ich na papier na pečenie.



Aj s papierom čokokládové lístky uložíme do chladničky stuhnúť. Po nejakom čase sa dajú ľahko z papiera odlúpnuť (ohýbaním papiera). Môžeme ich jesť len tak (ako čokoládu plnenú mätou) - celé pochrúmať, alebo len olízať čokoládu a lístok nechať (ak by bolo niekomu mäty priveľa). ...


Alebo ich použijeme na ozdobu - napríklad do zmrzlinového pohára. Trebárs aj s doma vyrobeným dáždničkom (nechala som sa inšpirovať zase ďalšou úlohou od Florentýny).



Želám vám príjemný čas a odvahu púšťať sa aj do bláznivých projektov, po ktorých v hĺbke duše túžite. Radostné leto!


1 komentár:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...