utorok 16. augusta 2016

Ovce do zbierky - Kameň a dopravná značka

Pobyt pri mori som si užívala. A okrem "normálnych" zážitkov, ktoré sme si naplánovali, podarilo sa mi uloviť aj dva výnimočné prírastky do mojej zbierky ovečiek.

Ako prvú vám ukážem kamennú ovcu (alebo je to opica?) pri zbytkoch rímskeho opevnenia pri letovisku Šilo. (GPS: N 45° 08.675 E 014° 40.531)




Druhý úlovok ma potešil nemenej. Poznáte tie značky: Pozor, dobytok (nakreslená krava v trojuholníku), Pozor lesná zver (srnec), Pozor kengury (klokan)... dokonca existuje značka Pozor na ropuchy s vyobrazenou ropuchou. Ale už roky márne hľadám značku s nakreslenou ovečkou. Až tu som jednu takú našla. Bola na ceste k Baške a drahý aj trochu zariskoval, keď mi zastal v divokých serpentínach, aby som si ju mohla odfotiť. Vďaka!


A ešte je tu jedna živá - divá ovca. Aspoň myslím, že žije sama v divočine - nestrihaná (práve sa jej mení srsť). Videli sme ju pri Svetište Majke Božje Goričke.


Želám aj vám krásne dni. A veľa pekných úlovkov do zbierky.


2 komentáre:

  1. Letinko,nádherná reportáž o Tvých zážitcích a putování.....moc se mi líbí ovečky ve včech podobách...také jsem si všimla dopravních značek se zvířatky, je to chvályhodné,jen mnozí řidiči na to kašlou...tak měj krásné a požehnané dny....Dája

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...