piatok 8. júla 2016

Dobrodružstvo pri vode

.

Dnes sme mali (v rámci Veľkého lovu letných radostí) "loviť" radosť z vody. Presnejšie, úloha bola: "Prejdite sa k vode a urobte tam niečo výnimočné." Ja už hádam od detstva túžim poslať lodičku "do mora". A veru si nepamätám, že by som si túto túžbu niekedy splnila. Deň "D" nastal až dnes.

Prototyp 

Najskôr sme si museli spomenúť, ako sa vôbec taká papierová lodička skladá. Takže prvý kus bol vyrobený na skúšku zo "šmírpamiera". Keď sme si už boli istí, poskladal si každý svoju lodičku z papiera vybranej farby. Hotovo, môžeme flotilu zbaliť do ruksaku a vyraziť k vode.

Pripravená flotila

Dnes sa náš nový Starý most konečne otváral aj pre električky. Sprievodný kultúrny program sme už nestihli, videli sme len rôzne pozostatky pódií a baliacich umelcov. Ale konečne sme sa aj my prešli cez Starý most po celej dĺžke až do Petržalky. Tu je niekoľko fotografií.





Konečne sme pri vode. Na petržalskej strane je lepší prístup k vode a breh pôsobí prirodzenejšie. Preto sme sa rozložili tu...

Na brehu Dunaja

Lodičky pripravené na plavbu



Šťastnú cestu!


Držia sa statočne. Najprv všetky spolu...

Žltá lodička sa prvá odvážila do sveta. 




Malá lodička odvážne pláva do veľkého sveta

Červená ju po chvíli nasledovala. 


Priznám sa, že som aj chvíľami váhala, akú blbosť som to vymyslela a že to bude namiesto zábavy jedno veľké fiasko.Ale nakoniec celá výprava dopadla veľmi dobre. Užili sme si príjemnú prechádzku, kus spoločnej radosti, tvorivosť pri vyrábaní lodičiek, aj trochu napätia a pocit dobrodružstva, keď sme sa spoločne o tie naše lodičky báli.

Želám aj vám krásne letné dni. A užite si tiež aj nejaké to dobrodružstvo!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...