sobota 20. februára 2016

Putovanie k Bránam milosrdenstva

Konečne vonku. Prvá tohoročná pôstna prechádzka. A keď máme teraz ten Svätý Rok milosrdenstva a vieme, že v našom meste sú otvorené hneď tri brány Milosrdenstva, rozhodli sme sa putovať po Bratislave od jednej k druhej a nakoniec aj k tretej bráne. (Priznám sa, že to nebol tak celkom náš nápad, nechali sme sa inšpirovať.)

Prvá zastávka a úvodná modlitba bola pri našom farskom Modrom kostolíku. Potom sme putovali k Bráne na gréckokatolíckom katedrálnom chráme Povýšenia vznešeného a životodarného kríža pri Ondrejskom citoríne.  Potešilo nás, že bola otvorená a tak sme si mohli tiež pozrieť interiér gréckokatolíckeho kostola.


 


Odtiaľ sme putovali k františkánskemu kostolu Zvestovania Panne Márii a pokračovali sme až ku korunovačnému Dómu sv. Martina.

Veža Dómu sv. Martina - tam smerujeme. 

Skontrolovať trasu na mape...
 
Putovali sme tadiaľto

Brána milosrdenstva na Dóme sv. Martina.



A to už bola posledná Svätá brána v našom meste. Môžeme ísť pomaly domov. Najlepšie popri Dunaji. Pozdraviť čajky, pokochať sa pohľadom na večernú oblohu, skontrolovať už takmer dokončený nový Starý most.








Nový Starý most - už je oficiálne hotový...

Ale ešte nás naň nepustili.

A čo sú to vlastne tie Brány milosrdenstva? Možno o nich napíšem viac niekedy inokedy. Alebo si skúste vygoogliť. Ale tu vám ponúkam jeden pekný článok - vlastne prepis príhovoru pápeža Františka o tom, "Ako prejsť svätou bránou a naučiť sa odpúšťať."

Želám vám radostné dni a srdce plné milosrdenstva k druhým ľuďom, ale aj k samému sebe


4 komentáre:

  1. Nádherné fotky! Bůh vám žehnej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bála som sa, či budú aspoň trochu publikovateľné, keďže som so sebou nemala foťák, len mobil. Ale som rada, že sa ti páčia.
      Veľa požehnania aj vám!

      Odstrániť
  2. Fotky sa veľmi vydarili a najmä tie s čajkami :)) Veľmi pekný článok...aj my máme v pláne putovať k Bránam Milosrdenstva v našom kraji...tento rok je pre nás všetkým veľkým darom lásky ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, priam dážžď, alebo "lejak" milosti a lásky. :)
      A z tých fotiek s čajkami sa veľmi teším. Keď som fotila, ani som poriadne nevidela na displeji, čo fotím. Takže len nejako odhadom namieriť, veriť, že zaostrí a stlačiť spúšť. Veľmi sa teším, ako vyšli.

      Požehnaný čas aj tebe (vám)!

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...