piatok 22. januára 2016

Za zjednotenie...


Strihala som rybičky - symbol kresťanov

Práve prebieha týždeň modlitieb za zjednotenie kresťanov. Modlíme sa, "aby sme jedno boli" - tak ako je len Jeden Kristus, jeden Boh, jedna hlava a jedno telo, jedna Cirkev, jeden krst... Aby sme sa nesnažili o prázdnu uniformitu, ale naopak vo svojej rôznosti nachádzali jednotu v Tom, ktorý nás obdarúva každého inými darmi. Na budovanie Cirkvi, na obohatenie pre všetkých.

Rôzne farby, rôzni ľudia, rôzne spôsoby nasledovania Krista

 Som vďačná za všetky svoje výnimočné dary, aj keď niektoré sa zdajú byť viac na oštaru ako na pomoc. Ale viem, že len všetky spolu vytvárajú tú správnu zmes, ktorou mám práve ja obohatiť tento "svet" a ľudí, ktorých vo svojom živote stretávam. A takisto som vďačná za výnimočné dary (či už sú hodnotné a vzácne hneď na prvý pohľad, alebo až na druhý, tretí... alebo až ten "posledný" pohľad) u ľudí, ktorých stretávam. Doma, na ulici, v práci... v Cirkvi.

Som vďačná za tých "obyčajných" ľudí v kostolných laviciach, aj za tých, ktorých môžeme vidieť okolo oltára (kňaz, lektor, miništranti...). Za tých, ktorých ani nevídam a nepoznám a predsa vnímam ich hodnotu, a takisto za tých, ktorých, zdá sa, vidno až priveľmi. Pretože každý dostáva "tie správne" dary od Nebeského Otca. A ak ich aj nevie plne využiť, sme povolaní pomáhať si navzájom. V láske. Svojimi darmi. Svojimi charizmami, svojim talentom. A tiež modlitbou. Aj modlitbou o jednotu.

Takto budú visieť

Už visia...

... na dverách. 

Dnes sme kreslili, vystrihovali a vešali rybičky aj v domove s mojimi seniormi. Zdá sa mi, že ich rybičky sú krajšie. Osobitejšie. Každá iná - podľa svojho tvorcu. (Zajtra vám ich (možno) odfotím.)

Želám vám radostný deň, i celý týždeň. Nech zavládne jednota vo vašich domoch, vo vašich rodinách a predovšetkým vo vašich srdciach.


PS: Už v roku 2012 som zdobila dvere rybičkami (trochu inými). Píšem o tom v "tomto článku" - link.

PPS: (22.1. 17:18) Včera som sľúbila, dnes fotila. Však sú krásne! Mne sa teda páčia veľmi.

Rybičky v domove seniorov

Krásne sú. Každá iná. 

Takto tam spolu visia - plávajú.

2 komentáre:

  1. Krásné :) Miluju tvořivé projekty, na kterých se podílí velké množství lidí a spolu vytvoří něco naprosto jedinečného.
    A hlavně velryba :))

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...