nedeľa 12. júla 2015

Moje letné kuchtenie



Leto. Prázdniny. Čas cestovania, odpočinku, dobrodružstva a nových výziev.

Aj ja som sa rozhodla užiť si leto, ako sa len dá. Súčasťou mojich letných dobrodružstiev by mala byť aj "Velká letní výzva Kuchařky pro dceru". Vymyslela ju pre nás Jana Florentýna Zatloukalová, autorka niekoľkých kuchárskych kníh a tiež sympatického kuchynského blogu Kuchařka pro dceru.


Každý deň prázdnin, vždy o polnoci, sa dozvieme novú tému, ktorú musíme spracovať a zverejniť dôkaz do 24 hodín. Väčšinou sú to milé zvládnuteľné hravé úlohy. Ale často je úloha skutočnou výzvou. Už teraz po necelej pätine prázdnin mám za sebou niekoľko experimentov, ktoré som dlho odkladala, alebo ktoré by mi ani nenapadlo robiť. A som za to vďačná. Za nové skúsenosti, aj za radosť a nadšenie z hry, ktoré mi tak príjemne korení letné dni.

Pre každodenné zverejňovanie výsledkov svojho snaženia som si vyčlenila špeciálny priestor: Letitia v kuchyni. Tu môžete každý deň sledovať, ako som sa vysporiadala s najnovšími úlohami. Zo všetkých tém by som vybrala napr. Dvojfarebné sušienky - mackovia, Úžasne šťavnaté bravčové karé, Chladivé nápoje na leto, Ovocný dezert s minimom možností...

Chceli by ste sa aj vy zapojiť do nášho spoločného letného "kuchtenia"? Ešte stále môžete. Pravidlá a každodenné úlohy nájdete na stránkach: http://vyzva.kucharkaprodceru.cz/.

Dvojfarebné sušienky - mackovia

Úžasne šťavnaté bravčové karé

Chladivé nápoje na leto

Ovocný dezert z minima možností

Vtipné bolo napr. plnenie výziev počas pobytu na horách (čoskoro môžete očakávať minireportáž z dovolenky v Roháčoch). A hneď po návrate ma čakalo príjemné prekvapenie. Novučičká kniha Snídaně u Florentýny s množstvom receptov vhodných nielen na raňajky, ale na celé dopoludnie. Táto "dopolední kuchařka pro dceru" obsahuje okrem cerálnych, sladkých, ovocných, či vajíčkových dobrôt aj mnoho lákavých receptov na dopoludňajšie hodovanie (brunchi s priateľmi), či rôznych typov obedov, ktoré si môžeme vziať so sebou do práce - v krabičke.

Už sa teším, ako budem postupne pripravovať jeden recept za druhým. So svojimi skúsenosťami sa budem postupne deliť tiež na stránke Letitia v kuchyni, ale o celkové zhrnutie a svoje dojmy z tejto knihy - teraz už aj prakticky vyskúšané - sa s vami podelím aj tu.






Ak vás kniha zaujala a chceli by ste ju mať doma, môžete si ju objednať priamo u Florentýny. Prípadne - asi zvlášť pre slovenských čitateľov - cez internetové kníhkupectvo Martinus.

A ja vám už len zaželám príjemné leto naplnené krásnymi dobrodružstvami s tými, ktorých máte radi. 
Letitia.

2 komentáre:

  1. Ale to je skvelý nápad, takáto výzva. Viem, že sú knižné výzvy, ale o takejto som nikdy nepočula. Môže to byť zábava, kuchtiť to, čo je v téme :D Inak tá knižka vyzerá skutočne zaujímavo...som rada, že sa s nami podelíš o svoje úlohy aj recepty ;) Inak tí mackovia sú nádherný a veľmi sa ti podarili...skutočne sú na zjedenie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Veru, je to zábava... a rada sa s vami podelím.
      (Mackovia už nie sú na zjedenie, ale zjedení ;-) Ale uznávam, aj mňa si podmanili, skoro mi bolo ľúto zahryznúť.)

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...