utorok 31. marca 2015

Už kvitnú?

 
Na balkóne som už vysiala nejaké semienka. Ďalšie čakajú na svoj čas, keď nebudú hroziť mrazy. Ale ešte stále nič nekvitne. Navyše nám majú čoskoro opravovať balkón, a dovtedy mám "zakázané" chystať kvetinovú výzdobu. Ale mne už tak veľmi chýbajú farby. Pri príležitosti Kvetnej nedele som si vyrobila aspoň takéto farebné kvietky na zapichovanie.

A4 zaplnená obrázkami kvetov

Hľadala som niečo jednoduché, ale aj trvanlivé do dažďa. A samozrejme farebné. Nakoniec zvíťazili jednoduché kvietky - nakreslené na papier a zalaminované. Aby bol balkón farebný zvnútra i zvonku, bolo treba kresliť kvety obojstranne. Z druhej strany som obrysy kvetov prekreslila cez sklo.

Pripravené na laminovanie.

 Na druhú várku kvetov som použila látku z vyradeného vankúša. Mala som ten vankúš veľmi rada, ale už definitívne doslúžil. Toto je jeho asi posledné možné využitie. Aby sa mi lepšie strihalo, najprv som látku nalepila na list žltého papiera. Uvidíme, či to nebude robiť neplechu pri laminovaní. Ak máte pevnejšiu látku, určite postačí vystrihnúť tvar kvetov len z látky.

Pôvodne som mala v pláne látkové kvety dotvoriť až na záver kontúrou, ale nevydržala som, a detaily som dokreslila obyčajnými farbičkami priamo na látku. Vystrihnuté kvety bolo treba už len poukladať do laminovacej fólie a zataviť.  

Zalaminované.


Hotové vystrihnuté kvietky.

Keď máme kvietky nakreslené, zalaminované a vystrihnuté, musím ich ešte pripevniť na "stonku". Najprv som bola sklamaná, keď som zistila, že nemáme doma špajle. Ale poradila som si, a na zapichnutie kvetov som využila slamky, ktorých máme doma dosť veľkú zásobu. Prilepila som ich tavnou pištoľou. 

Tavnou pištoľou lepím slamky ako stonky.


A už mám kvietky pozapichované na balkóne. Plastové slamky v pôde nezhnijú. Ale pozor pri zapichovaní - sú dosť jemné a ľahko sa ohýbajú.  Uvidíme, ako sa budú kvietky tváriť po aprílových dažďoch, vetroch a možno aj snehových prehánkach? Snáď prežijú aspoň kým mi zakvitnú "naozajstné" kvety.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...