streda 17. decembra 2014

Tri pozvánky

Dnes tu mám pre vás niekoľko pozvánok: 


- LetiTiba na Vianočnom Dobrom trhu

Možno ste zaregistrovali, že sa občas zabávam kreslením na kachličky. Výsledkom sú podložky napríklad pod šálku, ale pokojne aj pod niečo iné, napr. sviečku. Niektoré si môžete pozrieť v mojej galérii na SaShe.sk (http://www.sashe.sk/LetiTiba)
No ak by ste si chceli moje obrázky pozrieť a ohmatať naživo, aj to je možné. V sobotu (20.12.) by mali byť v ponuke stánku OZ Domček plný nápadov na Vianočnom Dobrom trhu niekde v okolí Starej tržnice. Osobne tam asi nebudem, ale aspoň moje vecičky sa pokúsia pomôcť zrealizovať dobrú vec - aby aj deti z ekonomicky slabších rodín mohli navštevovať napr. hudobné kurzy tohto OZ.


- Súťaž Advent plný vďačnosti

Ďalšou mojou veľmi obľúbenou aktivitou, je pestovanie vďačného srdca - v sebe, v mojich blízkych a podľa možnosti v každom človeku, ktorého stretávam. Túžim, aby sme boli všetci šťastní. A najviac radosti môžeme zažiť vtedy, keď sa tešíme zo všetkého, čo každý deň dostávame. Či už veríte v osobného všemocného milujúceho darcu, alebo si iba prichválite okolnosti života vrámci psychohygieny. To prvé je samozrejme lepšie ;-) ale oba spôsoby pomáhajú pre lepší pocit a viac radosti zo života.

Myslím, že tento čas okolo Vianoc je vhodnou príležitosťou, aby sme si pospomínali na všetko, za čo môžeme byť vďační v poslednom čase. Čo ste dostali za uplynulý rok? Niečo úžasné? Veľa maličkostí? Alebo možno niečo, za čo sa vám na prvý pohľad nechce ďakovať, skôr by ste sa chceli posťažovať, aké to máte ťažké... Ale aj vtedy, verím, že je možné nájsť aspoň niečo, za čo už teraz môžete byť vďační. A raz, keď uvidíte všetky súvislosti, pochopíte, prečo bolo nutné prežiť aj tie ťažké chvíle. Verím, že všetko, všetko čo prežívame je na niečo dobré. Dosť dobré, aby to stálo za to prežiť. Aj keď sa niekedy trápime, alebo sme smutní.

No ale dosť filozofovania, radšej by som mala ja písať menej, aby ostalo viac času na písanie vám. Nech sa nám príspevky v súťaži Advent plný vďačnosti postupne zbierajú. A možno sa usmeje šťatie práve na vás (momentálne je to viac ako pravdepodobné!) a práve vy budete odmenení peknou knihou, ktoré nám do súťaže venovalo vydavateľstvo Kumrán.


Zadanie súťaže nájdete tu: http://www.mojakomunita.sk/oznamy/-/blogs/sutaz-advent-plny-vdacnosti
A tu možno vložiť váš príspevokhttp://www.mojakomunita.sk/web/radost-a-vdacnost/blogy Na tomto mieste zároveň nájdete príspevky ostatných pisateľov. Zatiaľ teda len jeden príspevok, ale aj tejto prvej lastovičke sa veľmi teším.  


- Nový blog o tom, ako kráčať životom s radosťou

Niekedy si pripadám trochu ako Louis Pasteur. Určite je to hodne prehnané prirovnanie. Ale práve Pasteur bol od detstva mojim veľkým vzorom. No kým on objavoval lieky na rôzne choroby a problémy tela, ja sa skôr zaoberám zákonitosťami duše.  Ako prežívame emócie, prečo sa cítime niekedy tak a inokedy zase inak, ako reaguje normálny človek, a ako môžeme vnímať svet tak, aby sme boli spokojnenší... O niektoré (nielen moje) zistenia som sa začala deliť na novom blogu: Radostná cesta životom

Pôvodný plán (ktorý sa snažím dodržiavať) je, aby vyšiel nový článok aspoň raz za dva týždne - vždy v pondelok. Najbližší článok vyjde už tento pondelok 22.12. - o Láske. Tým zavŕšime druhú sériu článkov a s novými témami budem pokračovať zase až po Novom roku. Teda okrem "nezáväzných" článkov pomimo "hlavné témy".

Konečne som sa rozhodla pozvať vás na túto stránku. A veľmi netrpezlivo čakám na váš názor - obohacujú vás niečím tieto moje písačky? Má zmysel v tom pokračovať? Alebo je to skôr strata času - pre mňa času na písanie, pre vás na čítanie? Každý názor uvítam. Ale najviac si prirodzene želám, nech aj touto cestou pomáham (aspoň niekoľkým) ľuďom k spokojnejšiemu životu. Darí sa mi?


Želám vám všetkým radostné dni. A nech vás príchod Vianoc zastihne v pokoji, radosti a láske. 
Majte sa pekne! Leti.

5 komentárov:

  1. Určite pokračuj v písaní svojich myšlienok, bola by škoda prestať. Rada by som si ich raz prečítala aj ako knižku. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár.
      Len si nie som istá, či som to napísala zrozumiteľne - že sa pýtam na články z http://dobruchut.azet.sk/recept/5192/fotorecept-nepecena-kokosova-rolada/

      Vďaka a radostné Vianoce ti prajem!
      Leti.

      Odstrániť
    2. chybička sa vlúdila, nemal tam byť link na kokosovú roládu, ale na blog: http://fortunacia.blogspot.sk/

      Odstrániť
  2. Taky se přimlouvám za pokračování v myšlenkách. Kdybys jednomu člověku moc pomohla, má to smysl. Dík. Pavel

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To určite áno. Ďakujem za komentár.
      A želám radostné dni. Letitia.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...