pondelok 29. septembra 2014

Čo mi cez víkend robilo radosť.

Radostný deň vám všetkým želám!
Hlásim sa zase po víkende, aby som sa podelila o množstvo radostí, čo sme v ňom dostali/prežili. Dúfam, že nachádzate veľa radostných drobností vo svojom živote aj vy.

Hneď ráno, keď som vykukla z okna na slnkom zaliatu záhradu, zasvietilo mi do očí množstvo šípok na šípovom kríku, ktorý vyrástol zo semienka (verím, že mi ho zasadila babička z neba). 




A keď som vychádzala z chalupy, aby som si tú krásu odfotila, takmer som sa potkla o mačku. Rozhodla sa, že si dnes urobí domov u nás... Milá bola, prítulná, čistá a krásna... užili sme si spoločné chvíľky obe.





Vôbec mám pocit, že tento víkend patril mačkám. Videli sme ich neúrekom. Akoby si v tomto čase mnohé mačiatka hľadali nový domov.


Radosť mi urobil aj nový kompostér, ktorý "chlapi" zložili hneď zrána na humne. 


A takisto nový vešiak na zvonce, čo odvšadiaľ zvlákame. 


Výroba upevnenia.


Zavesili sme si (konečne) sv. Barboru - reliéf na kachľovej kachličke. Tak už máme v chalúpke aj patrónku baníkov, keď už sme v tom baníckom kraji.



Sľubujem, že niekedy urobím
aj kvalitnejšiu fotku.

K nedeli sa sluší napiecť niečo sladké. - Chutilo nám.

A takúto úžasnú dosku sme našli v lese...

 



Vili sme (vila som) venčeky...

Z venčekov som tak nadšená, že asi dostanú vlastný post.
(Už ho majú - link)

Aj záhradka ma potešila. Kapucínka rastie, cibuľa tiež a dokonca aj červená repa zatiaľ žije (a rastie). Dnes sme ani nevideli "škaredých" slimákov, čo tiež potešilo. A dokonca som našla tri jahôdky - putovali rovno do úst, ani umyť som si ich nestihla. ;-)



Dokonca levanduľa ešte raz začína kvitnúť.

A aby toho nebolo málo, stihli sme aj tohoročnú Roľnícku nedeľu. Bola to opäť nádherná slávnosť. Dokonca som stretla sestričku Františku, s ktorou sa poznáme cez internet (mojakomunita.sk). Plánovali sme stretnutie už hádam roky, ale vždy niektorej do toho dačo prišlo. Až teraz - nečakane sme sa uvideli v kostole. Som vďačná aj za toto radostné stretnutie a za radosť, ktorá z nej vyžaruje.

Aj Roľnícka nedeľa dostane samostatný post
(už je tu - link)

Želám veľa radostí aj vám.
Letitia.

2 komentáre:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...