sobota 26. apríla 2014

Jarné haluze a iné tvorenie



Minulé roky sme väčšinou mávali vrámci veľkonočnej výzdoby vždy na nejakej halúzke (čo mi priniesli chlapi z lovu na prúty) zavesené maľované výdušká. Bola to často taká nesúrodá zbierka z viacerých rokov. Alebo naopak, sada vajíčok vyzdobených aktuálne jednou technikou. Ale na to mi tento rok akosi nevyšiel čas. A tuším ani chuť...
 
Veľká noc 2012


Skrátka, tento rok som chcela niečo iné, výnimočné, zaujímavé... Ale dlho mi nenapadalo, čo by to malo byť.

Až bol najvyšší čas rozhodnúť sa, do čoho tentoraz zabalím mojim drahým "šibačom" výslužku. Voľba nakoniec padla na jednofarebné biele vrecúška z drobnou ozdôbkou z filcu. Aj švagrinej som pripravila niečo malé - nie sladkosť. Ušila som jej tiež filcovú ozdôbku, voňačku, ihelníček... 3v1. V podobe kvietku. (Rada by som vám ukázala, ale zabudla/nestihla som si ju odfotiť.)

Vrecúška pre šibačov.

 
A keď už som mala ten filc poruke, vystrihla som si zopár ďalších kvietkov. Rôznofarebné stredy som nalepovala domácim "lepidlom" - pomiešaná múka s vodou. Potom stačilo už len navliecť na nitku a zavesiť. Páči sa mi pre zmenu takáto "rozkvitnutá" haluz.  Až tak, že som sa s ňou prihlásila do súťaže Veľkonočné haluze na SaShe.sk. Len s fotením boli ťažkosti. V chalúpke bolo primálo svetla na nejaké kvalitné foto.




Na záver mi ostal ešte neozdobený venček na dverách. Zapáčilo sa mi používať drôtený základ, čo som si onehdy vytvarovala (link). Keď už čečina zo zimného venca opadala, bolo ho treba ozdobiť niečím iným - jarným. Kvetov, čo by aj chvíľu vydržali, okolo chalúpky ešte nieto (púpavy je dosť, ale tá by zvädla hádam skôr, ako venček dokončím). Tak to chcelo niečo "umelé". Ale zase nie moc.

So zavesením posledného kvietka na halúzku prišiel nápad. Predsa podobné kvietky z plsti môžu zdobiť aj vchodové dvere! A tak som strihala ďalej. A lepila. A prišívala na drôtený venček... Hotovo. Už na nás z dverí veselo žmurkajú farebné filcové kvietky.





Želám aj vám radostné dni a veľa vydarených tvorivých nápadov.
Letitia.

8 komentárov:

  1. Suprovou výzdobu sis udělala:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Pochvala od takej šikovnice poteší. ;-)
      L.

      Odstrániť
  2. Letinko,moc hezké tvořeníčko,ty pytlíčky jsou nádherné!Měj radostné dny Dája.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Dáji, za krásne slová, pohladenie po duši. :)
      Maj sa krásne! L.

      Odstrániť
  3. Leti, s tím filcem to byl dobrý nápad, my měli letos na větvičkách kytičky háčkované a pokoušela jsem se i o zajíčky, výsledek byl pěkný, věneček super pěkně zdobí vchod Maryša :O)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka, Maryška. Priznám sa, že som tiež koketovala s myšlienkou háčkovať, ale nezostalo dosť času, trpezlivosti, a myslím, že ani tej zručnosti - zatiaľ som sa nenaučila háčkovať pekné kvietky, tak som ich nakoniec vystrihla z filcu. Možno raz. Sú tie tvoje niekde vidieť? ;-)
      L.

      Odstrániť
  4. Ak chcete, môžete sa prísť pozrieť a pokochať aj ostatnými halúzkami od iných tvorcov, prípadne zahlasovať (ak ste prihlásení na FB): https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10154132055585171.1073741832.351138435170&type=1

    A tu je tá moja: https://www.facebook.com/pekne.vecicky/photos/a.10154132055585171.1073741832.351138435170/10154132062275171/?type=3&theater

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...