utorok 18. februára 2014

Darček - pre fanúšika Minecraftu

.

Synak mal v týchto dňoch narodeniny. Chcelo to ako darček niečo špeciálne. Niečo... čo zaujme.

Syn má rád počítačovú hru Minecraft. Našiel si ju a kúpil celkom sám, ešte keď tvorcovia dávali výhodnú cenu za beta-verziu. Odvtedy sa už pri tejto hre veľa naučil. Napríklad o elektrotechnike, programovaní, tvorbe rôznych mechanizmov, ale tiež o stratégii, hľadaní riešenia (nielen technických) problémov, alebo napr. o genetike.

Celá hra je prudko hranatá. Všetko je tu postavené z kociek, dokonca aj slnko na oblohe je hranaté. Grafika sa nehrá na "dokonalosť", ale naopak všetky objekty sú tvorené pixelami (malými štvorčekmi) rôznych odtieňov. Aj ja som sa tentoraz inšpirovala nápadom na hru "tic-tac-toe" (niečo na spôsob piškvoriek na ploche 3x3 políčka) v štýle Minecraft.

Tvorila som z hama korálkov, ktoré je treba uložiť na špeciálnu podložku a potom zažehliť. Zabávala som sa s tým zopár hodín, kým som všetky koráliky uložila na miesto. Ale myslím, že výsledok stál za to. A hlavne oslávenec moju námahu ocenil. Zábavou s piškvorkami sme už strávili niekoľko večerov. Ani som netušila, koľko možností (a stratégií) táto hra aj na tak malej ploche ponúka.

Hotovo. Ešte rýchlo zabaliť, večer oslavujeme!

Plocha maximálne jednoduchá - v štýle Minecraft.

Hracie kamene inšpirované postavičkou Stevea (postavička v hre)...

... Creepera (zelený tvor, čo príde k vám, zasyčí a vybuchne)...

... a kockou dynamitu (TNT).



 

Zvyknutým na klasické piškvorky nám po nejakom čase začali chýbať políčka. A tak sme sa so synom rozhodli hraciu plochu trochu zväčšiť. V nedeľu doobeda sme na tom začali pracovať a asi polovičku máme už hotovú. Páčilo sa mi zaujatie a trpezlivosť s akou syn ukladal korálku ku korálke. Užili sme si aj tento čas - pri spoločnom tvorení. Až budeme s prácou hotoví, zase vám ukážem.

Skúsila som nový spôsob balenia - zahnuté konce papiera zviazať.

Myslím, že sa mi tento spôsob zapáčil.

Jeden malý darček (k vyročiu) aj pre najdrahšieho.



Radostné (tvorivé) dni želám aj vám. A veľa rodinnej pohody. 
Letitia. 

5 komentárov:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...