sobota 19. októbra 2013

Recyklujem - zápisníček do vrecka


 Rada vyrábam rôzne malé milé drobnosti. A rada nimi obdarúvam ľudí okolo seba. Rada tiež využívam veci, ktoré sa zdajú byť nepotrebnými. Napríklad tvrdší papier, ktorý slúžil pôvodne ako obal, krabica napr. na papierové vreckovky.

Chceli by ste si aj vy vyrobiť povedzme maličký zošitok na vzácne citáty? Nie je to ťažké. Ja som ho robila takto:


1. Najskôr si vystrihneme obdĺžnik kartónu potrebnej veľkosti. Môžeme využiť sklad pôvodnej krabice, alebo na chrbte zošitka urobíme ryhu trebárs nožnicami, aby sa nám ohol pekne rovno.

2. Listy budúceho zápisníčka získame zložením papiera podľa vlastného výberu - tentoraz  som použila obyčajný kancelársky papier. Keď získame potrebný formát, obstrihneme okraje, aby sme získali samostatné listy a zohnuté na polovicu vložíme do pripravených dosiek.


3. Zošijeme napríklad zošívačkou. Alebo sa tomu hovorí nabíjacia pištoľ? Každopádne klasická kancelárska zošívačka asi nebude mať dosť sily, aby prerazila všetky vrstvy vrátane kartónu.
Ak budete pricvakávať "pištoľou", ako ja, nezabudnite si zošitok podložiť niečím hrubším, napr. hrubým kúskom lepenky, aby ste si nepricvakli zápisníček k stolu!


Dávame pozor, aby sme zápisníček zošili presne v strede. Inak by sa listy zle obracali.


4. Vystrihneme si z vhodného ozdobného papiera plášť na obalenie vrchnej strany. Nezabudneme nechať cca 1 cm okraj na založenie.

5. Nalepíme na vrchnú stranu. Odstrihneme prebytočné rožky, zahneme a prilepíme aj okraje na vnútornú stranu obalu.


Rovnako zahneme okraje aj na druhej strane

6. Zaťažíme, necháme vyschnúť lep - a je hotovo. Alebo ešte môžeme zošitok ozdobiť podľa vlastného uváženia. Ja som ich nakoniec nechala takto - ružičková tapeta je dosť zdobná aj sama o sebe. 



Tieto zošitky majú formát tuším A8 (štvrť slovníčka). Vojdú sa naozaj do každého vrecka či kabelky. Ale nabudúce urobím asi zápisníčky trošku väčšie - nech sa do nich zmestí viac milých poznámok. :)

Ďakujem vám za návštevu a každému, kto sem nakukol, želám radostný deň!
Letitia.

9 komentárov:

  1. Krásná recyklace a bezva návod:-)
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Letinko,dnes jsme měli krmáš v našem druhém kostele na Prašivé.Byli jsme tam spívat s naším zborem,kostelík je zasvěcen sv.Antoníčkovi.Na loukách jsme viděli tak obrovské množství oveček,biloučkých beránku ,měla jsem velkou radost a hned jsem si na Tebe vzpoměla.Moc tě zdravím .Daja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jéj, ďakujem! To tvoje nadšenie prechádza aj na mňa - priam tie nádherné ovečky vidím! :)

      Odstrániť
  3. Vďaka za tip na tie zošitky + fotodokumentácia:o) Asi si založím takýto blog, aby som aj ja vám mohla posielať tipy a zdieľať s vami moje "drobnosti". Vďaka a pekný večer tebe a všetkým blogerkám:o)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je kouzelné! Moc milé a krásný tip díky

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jsou nádherné..jeden má každá dcerka na stolečku:-) Děkuju.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :)
      Veď preto som vám poslala dva. Napadlo mi, že sa možno zapáčia dievčatám, tak aby sa ušlo obom. ;-)

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...