štvrtok 17. októbra 2013

Fušovanie do stolárčiny

Chcem sa vám pochváliť ešte s niekoľkými našimi tvorivými počinmi z prázdnin. (Alebo skôr si ich zaarchivovať pre seba - aby sme mohli spomínať?)

Môj drahý spolu so synátorom sa na chalúpke pustili do vyrábania z dreva. Garníže, poličky a stôl na verandu som vám už ukazovala. Tentoraz sa chlapi pustili do vyrábania "nábytku".

25.8.2013 - Botník pod schody
Jedného dňa už nás prestalo baviť každodenné obchádzanie kopy topánok v chalupe pod schodami. A to už ani nehovorím o upratovaní - zametaní pod nimi. Chcelo to poličku na topánky! A tak sa gazda pochlapil. Zohnal si nejaké tie drevečká a pustil sa do kutenia.

Skúška, ako to bude vyzerať (zatiaľ je hotová len kostra)

Tu už je polička
aj s prvými nasťahovanými topánkami.

A už je hotovo - aj so závesom.


 
Polička pod schody padne ako uliata :)


5.9.2013 - Polička pre andulky
Koncom prázdnin som konečne pochopila, že syn o andulky už naozaj záujem nemá a nebude mať. Navyše nedávno mi pošli moje pieskomily. A tak som sa rozhodla, že si nebudem kupovať nové hlodavce, ale namiesto toho "adoptujem" mladého andulákov. Aj tak sa o ne starám už len ja, tak ich budem mať na očiach, a nebudem musieť stále chodiť do synovej izby.

Problém nastal, keď sme pochopili, že polička, na ktorej bývali "pieskomyšky" je pre klietku na andulky príliš úzka. Navyše je dosť nízko, vtáky sa chcú dívať na svet zhora. Chcelo to nejaký nový kus nábytku so správnymi rozmermi a dizajnom vhodným do haly.

Prvé kroky viedli smer IKEA. Ale ajhľa, polička, ktorú sme si vyhliadli už vyšla zo sortimentu a nič iné, čo by sa nám hodilo sme nenašli. Ani v iných obchodoch nemali nič vhodné, dosť pekné/pevné a nie závratne drahé. A tak padlo rozhodnutie - čo sme nekúpili, to si vyrobíme. 

Pozvážali sme na chalupu materiál, rozložili cirkulárku, meracie pásmo, skrutky... a neviem čo všetko ešte a pustili sa do práce. Teda chlapi sa pustili do práce, ja som zatiaľ tuším varila. A piekla mufiny na posilnenie. ;-) Bolo radosť pozerať sa (cez okno) na spoluprácu otca so synom.

A veruže sa podarilo. Polička krásna akurátna, ako na objednávku. Ešte aj priehľad - okienko z boku im urobili - aby na nás anduláci videli aj za roh, keď pôjdeme okolo.



Kuk, ide niekto?

 

Som na mojich chlapov hrdá. S prácou s drevom sa stretli len nedávno a už dokážu vyrobiť kúsok nábytku, ktorý môžeme mať aj v byte. Polička v hale vôbec neruší a slúži vynikajúco.
Vďaka! 

2 komentáre:

  1. Šikovníci:o) Pekne spravili tie poličky tvoji chlapi:o) Vďaka za zdieľanie!

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...