štvrtok 12. septembra 2013

Ešte z prázdnin - Nepremokavý obal na knižku



4. 8. 2013

Ešte stále som vám neukázala všetky naše prázdninové zábavky. Tentoraz to bude - nepremokavý obal.
To viete kniha musí byť. Na dovolenke určite! A aby som ju nepremáčala a neochytala mastnými (od opaľovacích krémov) a slanými (od mora) rukami, ešte pred odchodom dostala knižka "slušivý" nepremokavý obal.

Vzor taký, aký som našla ;-)

Na prednú stranu som nalepila kúsok "žltej pásky" s názvom knihy,
aby som vedela, kde je začiatok ;-)

Je vyrobený zo zbytku takej tej pogumovanej fólie, čo sa dáva na poličky do špajzky, aby sa to dalo umyť, keď sa vám rozleje kompót.




Postup je jednoduchý.
Obdĺžnik fólie som poskladala, ako keď sa balia učebnice do baliaceho papiera. Najskôr ohnúť zhora a zdola podľa výšky knihy, potom z bokov (meriame pri zatvorenej knižke). Na záver som rožky prelepila priesvitnou lepiacou páskou (lebo tento materiál nechce držať zložený ako papier). A do vzniknutého obalu môžeme jednoducho vložiť obálku knihy.




Teraz túto knihu číta moja mama. A aby si nemusela zakladať kúskom papiera (ako ja 8-) ), urobila som jej narýchlo takúto háčkovanú záložku.



5 komentárov:

  1. Milá Letinko,prázdniny máme za sebou a já se vracím do školních lavic.Máme prvňáčka a já ji budu každé ráno vodit do školy.Máš tady plno nových krásných postřehů a věcí.Musím si zrenovovat modlitební knížku, připomenula jsi mi obal,nechci ten z obchodu ,uvidím co mě napadne...měj se hezky Daja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Daja! Ty určite vytvoríš pre modlitebnú knižku niečo krásne. Ako vždy. ;-)
      A do školských dní želám veľa radosti. Nadšenie v začiatkoch školskej dochádzky je dôležité pre celé štúdium.

      Odstrániť
  2. Krása...ta záložka je tak jemná..to musí být hodně tenká příze!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Letti,ty placky chutnají jako vaše lokše,jen jsou ze syrových brambor.S tím máslem máš pravdu, to děda dělal až po válce jak měli krávičku....tak pa Daja

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...