streda 8. mája 2013

Obaly na mobil - každý celkom iný.

Ani neviem, ako to vlastne začalo. Myslím, že túžbou obdarovať svojich blízkych vlastnoručne vytvoreným darčekom. A tak uzrelo svetlo sveta prvé púzdro na mobil - pre babičku (moju mamu). Chcela som, aby bolo "krásne" a tak som siahla po takpovediac čipkovitom motíve. Na chvíľu som prerušila háčkovanie zácloniek a...
Výsledok môžete vidieť na obrázkoch nižšie.


Púzdro sa dá na vrchu zatiahnuť.

Na druhej strane je inverzný vzor.

Keď som o nejaký čas dostala nový htc s dotykovou obrazovkou,  bolo jasné, že tiež potrebuje kabátik, ktorý by ho chránil pred poškriabaním. Tentoraz som sa rozhodla pre hrubší, mäkší, huňatejší obal. Skrátka jednoduché stĺpiky (dlhé, lebo som sa bála, že mi nevystačí materiál) z hrubšej mäkkej priadze.  



Moja obľúbená žltá farba mi pomáha rozjasniť deň
vždy, keď ho vytiahnem z kabelky.

Manžel si zase "objednal" púzdro ušité z rifľoviny. Ovečku som mu tam dokreslila kontúrovou farbou na textil (kobaltová modrá). 


Keď som sa ponúkla synovi, že mu tiež urobím obal, chcel pre zmenu štrikovaný. Z tej istej priadze (i tou istou vzorkou), z ktorej som si práve skúšala vzor na jeho novú vestu. 




A - to najlepšie nakoniec.

Nedávno ma oslovila kamarátka, či by som neuháčkovala obal aj na jej dotykový mobil.  Prečo nie? Súhlasila som. Dokonca mi sama priniesla klbká v troch odtieňoch, aké sa jej páčia. A keď mi vysvetlila, ako si to predstavuje... mala som trošku obavy, pretože som ešte nič podobné nerobila.

Chcelo to trochu uvažovania, trochu premýšľania, ako vyriešiť niektoré technické detaily, ale myslím, že s výsledkom môžem byť spokojná. Teda som spokojná. A nová majiteľka púzdra tiež. A to je hlavné!



(Na obrázkoch je ešte neukončený obal, pretože som ho chcela najprv vyskúšať veľkosť. To aby som v prípade potreby mohla doháčkovať (alebo vypárať) jeden-dva riadky.  A neskôr som už nemala príležitosť fotiť.)

Tento obal je pevnejší. Pôsobí takmer ako tkaný koberček. Asi je to tým, že som použila pevnejšiu - nie pružnú - bavlnku. A háčkovala som hneď trojmo, prípadne štvormo, aby som mohla miešať farby.

***

Teraz rozmýšľam, akým iným spôsobom by sa ešte dal vyrobiť obal na mobil. A pre koho by som ho mohla urobiť...

Radostný deň vám všetkým želám! )
Leti.

6 komentárov:

  1. Supr, všechny jsou povedené!
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Ajka, obdivujem tvoju rýchlosť - vložila som to sem len pred piatimi minútami! :)

      Odstrániť
  2. Ahoj Leti, ty jsi teda šikovná, moc se Ti povedly. Hlavně ty první. hezký víkend. Slávka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...