sobota 6. apríla 2013

Kúpila som si jar

Už mi veľmi chýbajú farebné kvety vonku. V interiéri sa nejaké kvitnúce rastliny nájdu, ale vonku je už pridlho len šeď, blato a zbytky snehu. Hoci som pôvodne chcela vypestovať balkónové kvety zo semienka, už som neodolala a priniesla som si zopár rozkvitnutých primuliek z obchodu. Už to chcelo nejaké farby! A tak mám konečne jarný rozkvitnutý balkón!

Hneď je to veselšie. :)





A kým vyrastú ostatné kvety, voľné miesto medzi prvosienkami zdobia kvietky vyrobené. Vlani sme robili zápichy na von zo starých plastových úsporných prestieraní (z IKEY). Teraz som siahla po ešte obyčajnejšom recyklačnom materiáli. Rozstrihali sme krabicu od pomarančovej šťavy. Stačilo vystrihnúť vhodný tvar, nalepiť na špajdlu a pokresliť kontúrovými farbičkami.
Páči sa mi taký veselý balkón. Konečne mám pocit, že tá jar už prišla. :)



Aj vtáčiky už to cítia. Drozdy usilovne zbierajú materiál na stavbu hniezda. Vrabce už majú hotovo, dokonca mám podozrenie, že už vyviedli prvé mladé. Alebo je to len "nedbalá elegancia" vrámci jarného preperovania? 
Jarné fotky vtáčikov nemám, nejaké sú v poslednom čase obozretné. Ale ukážem vám, ako sa drozdy pustili do jablka, čo som im celé ponúkla. Chutí im náramne. Vždy keď ich zazriem na balkóne, nadžgávajú sa jablkom, akoby jakživ nič lepšieho nejedli. :) Potom nazbierajú trochu suchej vňate, čo som im tam od jesene nechala a odletia na neďaleký strom.


Všetkým vám želám dobrú náladu a "skorú jar"!
Leti.

6 komentárov:

  1. Pěkně sis to zařídila,já ještě nemám náladu jsem jsksi zamrzlá.Daja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si zamrzlá? Však už vysievaš mrkvu a fotíš žihľavu...! :)

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...