štvrtok 21. marca 2013

Vďačný utorok - predveľkonočný

"Ustavične sa radujte. A pri všetkom vzdávajte vďaky."
(1Sol 5, 16-18)

Učím sa. Inšpirovaná knihou Tisíc darov sa učím vzdávať vďaky - za všetky, aj malé pozornosti, ktorých denne dostávam za plné priehrštie... Všimnúť si. Pomenovať dar. Poďakovať. Aby neprešli pomimo. Aby mali možnosť formovať radostného ducha. Aby som neostala nevďačná. Aby som sa viac usmievala, a viac radosti rozdávala aj tým, ktorých budem stretávať...

Preto počítam. Hľadám dary od Nebeského Ocka a každému priradím číslo. Viem, že dostávam tisíc darov každý deň, ale nie každý si všimnem, nie každý zapíšem. Už som si ich zapísala tisíc a chcem si ich všimnúť ešte viac.

Úžasné fialové krokusy.
A "prvé jarné" slniečko!

Vtáčik - červienka pod oknami

Vtáčie stopy v zamrznutom napájadle

1476. "Ľúbostný odkaz" pri príprave obeda.

Z mojich tisíc darov:
# 1475. Pierko, čo sa odlepilo z vajíčka a poletovalo po kuchyni, kým som varila. Keď mi pristálo na ruke, vedela som, že je to pohladenie od "Ocka". 
# 1476. Kurací rezeň v tvare srdca.
# 1477. Biely dym. Máme pápeža.
# 1478. Ďakujem za pápeža Františka. Za to aký je. Za meno (a smerovanie), ktoré si vybral. Ďakujem za svätého Františka. Za to, aký bol a aké posolstvo nám zanechal. Aj za nového Františka, ktorý je presne taký, akého potrebujeme. 
# 1479. Ďakujem za výjav Dobrého pastiera na biskupskom kríži, ktorý nosí pápež František. Podobenstvo o Dobrom pastierovi je mi veľmi blízke!
# 1480. Vďaka za život. Môj i mojich drahých a vlastne za všetkých ľudí. Vďaka, že sme boli povolaní k životu a vďaka za milosť, vďaka ktorej nás (ma) rodičia nechali žiť a starali sa o nás, dávali nám svoju lásku... Vďaka že som. A vďaka za dnešné (sobota) poobedie, že sme mohli túto svoju vďačnosť (celá rodinka) prejaviť aj na pochode "Bratislava za život". Vďaka. :) 
# 1481. Bola som pozvaná na nakrúcanie upútavky na Vikvetfest. (Teda ja som pôvodne nevedela, že to bude nakrúcanie, ale dobre bolo) Bola strašná zima, sneh, pľušť... a dlho sme čakali. Ale aj tak, za všetko ďakujem. Prišla som domov premrznutá, ale spokojná.  A ďakujem tiež za výsledok onoho snaženia. [link na video]
# 1482. Ďakujem za spomienky na sviečkovú demonštráciu (Bratislavský veľký piatok). Boli to vzrušujúce a tak živé časy...
# 1483. A ďakujem predovšetkým za ovocie toho všetkého. Za slobodu. Možnosť rozhodnúť sa. A hoci na mnohé teraz nadávame a sme znechutení, ďakujem za to, že môžeme slobodne vyznávať svoju vieru a svoje presvedčenie. Môžeme slobodne šíriť myšlienky, ktoré pokladáme za dôležité. Napríklad aj v tomto blogu... :)

Vďaka za Benedikta XVI.
Za všetko, čo sme cez neho dostali.

František.
Vďaka za svätého Františka. Aj za pápeža Františka.

Vďaka za kríž.
Vďaka za tak nesmiernu a nepochopiteľnú lásku...

Milosť darovania. Delenie sa. Milosrdná láska.

Čaj z Anglicka. Čaj o ktorý sa môžeme deliť...
Čas, teplo, spoločenstvo pri šálke čaju.

# 1484. Vrabčiaci na okne. Vždy nám prinesú život, radosť, čvirikanie... veľa radosti. 
# 1493. Ďakujem za knihu, ktorú práve čítam (Očarujúca), i za ďalšie knihy, ktoré som čítala / budem čítať. Ďakujem za čas na čítanie. A ďakujem za ľudí, ktorí tie knihy napísali, preložili do slovenčiny, vytlačili... a dostali až ku mne. 
# 1498. Pôstna polievka. Včera sme boli na akcii "podeľme sa". Ide o to, že sa jeden deň postíme (alebo koľko sa rozhodneme) a to, čo ušetríme venujeme na dobrú vec. A tak sme dostali za misku gulášu a prispeli pár eurami na pomoc pri rekonštrukcii krízového centra vo Zvolene. Hlavná myšlienka tohto projektu je, že Nedávame z prebytku, ale delíme sa o to, čo sme si sami odopreli.
# 1501. Zábava so synom v električke. Vždy sa teším, keď sa vieme spolu zabávať (smiať). Som vďačná za čas, ktorý trávime spolu. A som vďačná za spoločenstvo, ktoré tvoríme. Spoločný smiech je vzácny dar.

Naša milá Matka...

Golgota a kríž...

Ďakujem, že ste dočítali až sem. A želám vám veľa radostných chvíľ a veľa darov, ktoré rozpoznáte vo svojom živote a za ktoré je hodno ďakovať.
Letitia.

PS: Vo veľkonočnom týždni som sa rozhodla nechodiť na internet, aby som prežila sviatky viac do hĺbky a viac s rodinou. Preto sa pri Vďačnom utorku uvidíme až o dva týždne. Želám vám radostnú Veľkú noc!


Rubrika bola inšpirovaná knihou Tisíc darov
a
stránkou jej autorky www.holyexperience.com.

Maminy MojaKomunita.sk
Pozývam vás tiež k spoločnému ďakovaniu
na www.mojakomunita.sk

4 komentáre:

  1. Tak nech sa ti podarí ten zostup do hĺbky, aj krásne odpichnutie potom hore do výšin:))

    Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. :)
      Jej, práve v tej istej chvíli som písala komentár ja u teba. ;-)

      Odstrániť
  2. Miluju tvé příspěvky. I já se raduji z maličkostí. Jsem ráda, že JSI.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásne povzbudivý komentár.
      Myslím na vás často. A modlím sa za vás, za celú rodinu. Pokojný čas.
      L.

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...