piatok 8. februára 2013

Pohánkový vankúšik

Tak už aj ja. Tak ako mnohí okolo (či už v reálnom svete, alebo tu v blogosfére), aj ja som tento týždeň podľahla útoku bronchitídy. Zatiaľ sa zbytok rodiny drží, čo je dobre. A ja sa snažím využívať všetky dostupné prostriedky úľavy, aj nahrievací vankúšik plnený pohánkou. Viete taký ten, čo vložíte na 2 minúty do mikrovlnky (400W) a potom si ho priložíte na boľavé miesto a liečite sa teplom. Na boľavú  priedušnicu ako stvorené.

Mala som taký milý vankúšik v tvare myšičky. Veru, mala - do včera. V zápale boja sa nám totiž podarilo zohriať ho až priveľmi. Ktosi zabudol stíšiť mikrovlnku na polovičný výkon (máme silnú mikrovlnku) a semienka vnútri prihoreli. Hm, tá vôňa... aromaterapia by mala vyzerať inak. Preto, ak som chcela využívať služby nahrievacieho vankúšika naďalej, bolo potrebné ušiť si nový.

Ochotný manžel mi hneď na druhý deň priniesol balík čerstvej pohánky a pustila som sa do práce. Zvolila som tú najjednoduchšiu cestu vhodnú aj pre chorú osobu. Odstrihnúť spodok vyradených nohavíc, zaendlovať, zošiť, naplniť.
Hotovo, môžem sa nahrievať.


Až budem mať viac síl, možno mu ešte ušijem farebný mäkučký obal. Len neviem, či už by obal nebol priveľmi hrubý. Aby sa to teplo dostalo kam má. 

Myšička už čaká v prádle na druhú príležitosť.

Myšičku som už vyzliekla. Kožuštek operieme a ušijem jej novú náplň. Nemôžem ju predsa len tak vyhodiť, nie?

Želám vám radostné dni a zdravie v tele i na duši. 
Leti.

............................................
PS: Fašiangové a predpôstne témy akosi nestíham včas napísať. Ale môžete sa (zatiaľ) inšpirovať niektorými vlaňajšími príspevkami. Napr.:
- Recept na "jednoduché" fašiangové šišky. (Naozaj to nie je ťažké, zvládla som to na prvý krát, aj keď som sa doteraz kysnutého vždy "bála".)
- Popolcová streda, naše rodinné zvyky a náš pôstny kalendár. (Chystám sa pre vás naskenovať podrobne všetky obrázky, tak dúfam, že sa mi to podarí čím skôr, aby ste ich v prípade záujmu ešte stihli použiť)
- A tu je malé zamyslenie k sviatku sv. Valentína.

6 komentárov:

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...