štvrtok 20. decembra 2012

Advent pokročil

Anjelikom z adventného kalendára sa ruky pomaly plnia odkazmi z neba...

Vždy keď rozbalíme jedného anjelika,
čokoládky si podelíme a Slovo, ktoré nám doniesol
necháme vystavené na stolíku.

Na ďalší deň vložíme lístok anjelovi späť do rúk,
aby nám až do Vianoc spievali
každý svoje posolstvo.

A náš strom vďačnosti sa už takmer celý zmenil na strom Jesseho (viac napr. tu). Tento zvyk prichádzajúci spoza oceánu nás prevedie celými dejinami spásy od stvorenia sveta a prvých ľudí až po narodenie Spasiteľa v Betleheme. Páči sa mi tá myšlienka, ale tento rok sme už mali pripravené iné čítania (viď anjelici).


Nechcela som rodinu zaťažovať veľkým množstvom rôznych čítaní a aktivít, ale rozhodla som sa, prejsť si strom Jesseho aspoň sama. A je to naozaj super ;)
Každý deň si prečítam o niektorom praotcovi, alebo prorokovi, alebo teraz tesne pred Vianocami už sú to príbehy o Jozefovi a Márii a Zachariášovi a Jánovi Krstiteľovi... skrátka dejiny tesne pred narodením Ježiša. Sú to silné myšlienky plné nádeje a pokoja. Prísľub božej starostlivosti v každej aj tej najťažšej situácii. Naozaj ma tieto večerné chvíľky napĺňajú dôverou a pokojom. Som za ne vďačná.




 

Potom (ak to ešte zvládnem ;) ) nakreslím jednoduchý motív, ktorý vystihuje prečítané, na kruh z tvrdšieho papiera a zavesím ho na našu halúzku. Aspoň budem mať motívčeky pripravené k roku, keď si budeme robiť tento "strom" spoločne s celou rodinou.
Len pozor - advent má v rôznych rokoch rôzny počet dní. Tento rok bol krátky, takmer celý štvrtý adventný týždeň nám vypadol. Takže budem musieť aj tak ešte zopár motívov dokresliť. 


Želám vám veľa radosti počas nadchádzajúcich dní a Vianoce nech sú pre vás skutočným príchodom Vykupiteľa - nech vaše srdcia naplní Jeho pokoj a Jeho radosť. 
Letitia. 


PS: V nadchádzajúcich sviatočných dňoch sa chcem viac venovať rodine, takže je dosť pravdepodobné, že sa na nejaký čas odmlčím. Asi budú chýbať aj niektoré "Vďačné utorky". Verím, že mi to odpustíte a svoju vďačnosť budete prežívať aj bez mojich článkov. Radostný čas!

9 komentárov:

  1. Leti, prežívate adventný čas krásne naplno a ja vám zo srdca prajem, aby ste tak mohli prežiť aj vianočné dni, v radosti a v láske:) Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Aj vám veľa radosti a pokoj. Krásne Vianoce!
      L.

      Odstrániť
    2. Ešte ma napadlo, konečne som sa dostala aj k tvojej jedenástke, keď budeš mať čas a chuť, nakukni:)G.

      Odstrániť
  2. Ahojky!
    Můj muž na blog nechodí, on se s počítačem vůbec, ale vůbec nekamarádí:-)))
    KRÁSNÉ VÁNOCE ♥
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) To ja keby som sem zavesila "tajnosti", ten môj by ich hneď našiel. ;)
      radostné Vianoce aj vám! L.

      Odstrániť
  3. Letinko, jsem Ti moc vděčná za dopisek s krásnými a je vidět ze srdíčka dělanými, moc milými dárečky.Jsou už na mé Vánoční kytici.Už jsem si vyzdobila kostel,dělám 3 kytice a v neděli až zkončí druhá mše svatá a uklidím adventní věnec nachystám vše na Štdědrý den!Přeji celé Tvé farnosti a rodině milostiplné Vánoční svátky,prostoupené láskou a pohodou ...Daja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sú krásne, aj celá výzdoba, čo chystáš.
      Aj vám krásne radostné sviatky naplnené božím pokojom. L.

      Odstrániť
  4. To máš krásné předsevzetí- věnovat se rodině...tak kéž se ti daří, a přeji pokoj a lásku vám všem...K

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...