piatok 23. novembra 2012

Kŕmidlo 2 - veselé bodkovanie

Včera som vám rozprávala o našom novom kŕmidle. Príbeh ešte nekončí!

Bola som rada, keď som ho "hotové" zavesila na balkóne a naplnila zrnkami. ... Ale čosi mu ešte chýbalo.


Veru tak, chcelo to ešte trošku oživiť. A tak som neodolala, znovu som otvorila farby, vzala do ruky vatové tyčinky (Česi na to používajú výstižný názov "uchošťouchy") a milému kŕmidlu pribudlo zopár veselých bodiek.

Ako vidíte, nielen kŕmidlu...

... vyzdobila som si aj jeden obal na kvetináč do okna.

Ešte upratať farby a pomôcky,
počkať, kým farby vyschnú...


A je hotovo.

Vlastne ešte nie. Ešte jedna drobnosť nášmu kŕmidlu chýbala. Aby sa vtáčikom dobre pristávalo, keď sa prídu hostiť, dostali pred otvor poriadne bidielko. Konečne som vyskúšala moju "novú" tavnú pištoľ (ktorú som dostala už na minulé Vianoce - hanbím sa :-] ).


Myslela som si, že tavné lepidlo drží neoddeliteľne na všetkom. Ale po prvej noci naše bidielko odpadlo (neviem, kde presne bola chyba). Tak sme to skúsili zalepiť ešte raz - tentoraz trochu inak - odspodu.



Zatiaľ drží. Prežilo dve noci aj záujem sýkoriek. Už na ňom veselo pristávajú, kŕmia sa, občas sa klbčia o dobré sústo... Dám vedieť, keď sa niečo zmení.



4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem. Ale teda aj vaše kŕmidlá sú parádne! Práve na ne nakúkam. :)
      Radostný deň!
      Leti.

      Odstrániť
  2. Ahojky, chtěla jsem napsat přes profil na email, ale nějak to nešlo.
    To menší okno, to je samostatný obrázek. Sklo jsem změřila a ten čtverec jsem nakreslila na papír. Z předlohy jsem pak ještě do toho čtverce nakreslila obrázek. Položila jsem na papír fólii a kreslila window barvami. Co bylo průhledný, jsem vybarvila průhlednou barvou. Po uschnutí jsem obrázek sloupla a nalepila na okno.
    Větší okno jsem dělala jinak. Jednotlivé kytky jsem nakreslila na fólii a nechala uschnout. Zároveň jsem na fólii černou window konturou nakreslila čáry (napřed jsem si změřila, jak budou dlouhé). Po uschnutí jsem ty černé čáry sloupla a nalepila křížem na okno. Mezi ně jsem nalepila ty kytky.
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aha, to vyzerá ako dobrá vychytávka. Práve toho som sa bála, že je to veľká plocha, ale pripraviť a nalepiť to po častiach je dobrý nápad. Vďaka. :)
      (Neviem prečo nefunguje mail z profilu. Zdá sa mi byť v poriadku.)

      Odstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...