utorok 27. novembra 2012

Adventný kalendár - citáty

Konečne som zapracovala a mám vybraté texty na adventný kalendár.
Tento rok chcem zase niečo nové. Viac vám zatiaľ neukážem, nech ostane nejaké prekvapenie aj pre rodinu. Ale už teraz sa môžem podeliť o citáty, ktoré budeme postupne každý deň v "balíčku" nachádzať.



Môžete si ich pokojne stiahnuť ako pdf, alebo sa iba inšpirovať a opísať si texty. Prípadne s nimi naložiť inak, ako len budete chcieť.

Adventný kalendár 1. týždeň
Adventný kalendár 2. týždeň
Adventný kalendár 3. týždeň
Adventný kalendár 4. týždeň

Tentoraz pri lístočkoch nie sú čísla, budú len na "balíčkoch". Citáty sú z liturgických čítaní na daný deň, často aj zo Starého zákona, takže neviem, či zaujmú mladšie deti. Ale môžete skúsiť, deti často prekvapia videním, ktoré my dospelí vôbec nepredpokladáme.

Ak by ste chceli niečo jednoduchšie pre deti, môžete sa inšpirovať napr. na týchto stránkach:
- http://showerofroses.blogspot.com-tutorial (strojový preklad do slovenčiny)
- showerofroses.blogspot.sk/2007/11/jesse-tree - (predklad do slovenčiny)
- Jednotlivé témy na každý deň: http://showerofroses.blogspot.sk/2008/11/jesse-tree-readings-and-coloring-pages.html (preklad
- Strom Jesseho na stiahnutie (pdf) z http://www.aholyexperience.com - Click here to download the FREE JESSE TREE Advent Family Devotional {please give it a few moments to download… thank you for grace!}

Denné zdobenie stromu Jesseho je aktivita, ktorá nás prevedie od stvorenia sveta a ľudí (a prvého hriechu, kvôli ktorému Spasiteľ prišiel na svet) cez starozákonných praotcov (Noe, Abrahám, Izák, Jakub, Jozef...) až po narodenie Ježiša.
Len je potrebné vyporiadať sa s angličtinou - všetko, čo som našla, bolo v angličtine. Ale myslím, že preklad (pochopenie o čo ide) sa dá zvládnuť. Príbeh si prečítame zo slovenskej Biblie a ostatné je vyjadrené obrázkom.

Ako tak na to pozerám, rozmýšľam, či na poslednú chvíľu nezmeniť plány. Ten strom sa mi dosť zapáčil. A nielen pre deti.


Želám vám všetkým radostný advent a pokojnú prípravu na Vianoce.
Leti.

2 komentáre:

  1. Aby to nebolo len o angličtine - tu je pekný návod na Strom Jesseho po slovensky:

    http://dkuspis.sk/index.php?page=1&cat=2&art=20121129091526

    (A myslím, že aj na www.vira.cz som videla nejaký návod)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za vaše milé slová. A želám radostný deň!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...